Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Ο Μελανσόν παραμένει ο πιο δημοφιλής στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Ο Μελανσόν παραμένει ο πιο δημοφιλής στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

To 45% των Γάλλων θεωρεί ότι ο Ζαν Λικ Μελανσόν ενσαρκώνει καλύτερα την Αριστερά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa για το συγκρότημα ΜΜΕ France Info.

Mετά από τέσσερις μέρες σιωπής, ο Μελανσόν αναμένεται να μιλήσει σήμερα, μέσω της πλατφόρμας του κινήματός του στο διαδίκτυο.

Η παρέμβασή του προβλέπεται για τις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Το κίνημά του « η Ανυπότακτη Γαλλία» (la France insoumise) είναι πλέον η τέταρτη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, για το 35% των ερωτηθέντων η «Ανυπότακτη Γαλλία» προηγείται του Σοσιαλιστικού κόμματος που συγκεντρώνει το 14%, του κινήματος «Εμπρός» του Εμμανουέλ Μακρόν με 11%, του κόμματος «Ευρώπη-Οικολογία- Πράσινοι» 2% και των δύο ακροαριστερών κόμματων που είχαν υποψηφίους (Φιλίπ Πουτού και Ναταλί Αρτό) που συγκεντρώνουν μόλις το 1%.

Η προσωπικότητα του Μελανσόν υπερέχει στην προτίμηση των Γάλλων σε ότι αφορά στην εκπροσώπηση της Αριστεράς.

Έχει κερδίσει το 45% των προτιμήσεων, έναντι 14% για τον Μπενουά Αμόν, 13% για τον Εμμανουέλ Μακρόν, 12% για τον Μανουέλ Βαλς και μόλις 8% για τον Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Odoxa, Γκαέλ Σλιμάν, ο Ζαν Λικ Μελανσόν έχασε ήδη 3 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση των Γάλλων μεταξύ της Πέμπτης 20 Απριλίου και της Δευτέρας 24, που ήταν η επόμενη των δηλώσεών του για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Η πτώση στους προσκείμενους της αριστεράς ήταν 6 μονάδες και στους προσκείμενους του σοσιαλιστικού κόμματος 17 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Γκαέλ Σλιμάν, ο Ζαν Λικ Μελανσόν πληρώνει για την κακή εικόνα του ηττημένου που έδωσε ύστερα από το αποτέλεσμα σοκάρισε τους αριστερούς αρνούμενος να δώσει σύσταση για ψήφο κατά της Μαριν Λεπέν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

Μητσοτάκης: Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία, το πρώτο κόμμα οφείλει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,5% η ΝΔ – Απογοήτευση, οργή και ανασφάλεια για το 90% της κοινωνίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr