Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες ταραχές στην Κωνσταντινούπολη μετά το θάνατο 30χρονου πολίτη από πυρά αστυνομικών

Νέες ταραχές στην Κωνσταντινούπολη μετά το θάνατο 30χρονου πολίτη από πυρά αστυνομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Κωνσταντινούπολη προκαλώντας τον τραυματισμό δύο διαδηλωτών και επτά αστυνομικών.

Οι ταραχές πυροδοτήθηκαν από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 30χρονου πολίτη, του Ουγκούρ Κουρτ, ο οποίος παρευρισκόταν στην κηδεία συγγενούς του χθες, Πέμπτη, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι στη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών οπλισμένων με βόμβες μολότωφ και πέτρες στη συνοικία Οκμεϊντανί.

Τα νέα βίαια επεισόδια σημειώνονται σχεδόν ένα χρόνο μετά τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες προκάλεσαν κύμα αντικυβερνητικών διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού.

Τα χθεσινά επεισόδια ξεκίνησαν όταν μία ομάδα αποτελούμενη από 10 με 15 άτομα άρχισε να φωνάζει συνθήματα υπέρ του Μπερκίν Ελβάν, του 15χρονου ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε συγκρούσεις με την αστυνομία, και κατά της κυβέρνησης με αφορμή το δυστύχημα στο ορυχείο της Σόμα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 301 άνθρωποι.

Ο Κουρτ κατέληξε στο νοσοκομείο αργά χθες το βράδυ, γεγονός που πυροδότησε νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

«Μία βομβίδα διασποράς ερρίφθη εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας το απόγευμα της Πέμπτης τραυματίζοντας δύο πολίτες, έναν από αυτούς σοβαρά, έναν επικεφαλής της αστυνομίας και έξι αστυνομικούς», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου του Κουρτ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr