Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Θα ήταν τιμή μου να συναντήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τραμπ: Θα ήταν τιμή μου να συναντήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έτοιμος να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν «αν πληρούνται οι προϋποθέσεις», δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Και ενώ η ένταση με την Πιονγκγιάνγκ έχει κλιμακωθεί.

«Αν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για να τον συναντήσω, θα το έκανα, απολύτως. Θα ήταν τιμή μου να το κάνω», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Το κλίμα έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα στην κορεατική χερσόνησο τους τελευταίους μήνες λόγω της συνέχισης από την Πιονγκγιάνγκ των απαγορευμένων προγραμμάτων της, του πυρηνικού και του βαλλιστικού.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος εξέφρασε τη βούλησή του να στηριχτεί στον κινεζικό παράγοντα προκειμένου να αποκλειστεί η βορειοκορεατική πυρηνική απειλή, ενώ δήλωσε και έτοιμος να ρυθμίσει μόνος το πρόβλημα, θα εξέταζε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, ο οποίος δεν έχει συναντήσει ποτέ κανέναν ξένο ηγέτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

«Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν θα το έλεγαν ποτέ αυτό, αλλά σας λέω ότι αν οι συνθήκες πληρούνταν, θα τον συναντούσα. Θα ήταν τιμή μου να το κάνω», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπός του Σον Σπάισερ προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία αυτών των δηλώσεων, εμμένοντας στο γεγονός ότι μια τέτοια συνάντηση δεν εξετάζεται «σαφώς» επί του παρόντος.

«Θα πρέπει η προκλητική συμπεριφορά τους να αλλάξει αμέσως», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr