Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέι: Η ΕΕ θέλει μια συμφωνία για το Brexit που θα είναι υπέρ της

Μέι: Η ΕΕ θέλει μια συμφωνία για το Brexit που θα είναι υπέρ της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βολές εναντίον τη ΕΕ εξαπέλυσε την Τρίτη η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι, κατηγορώντας την ότι έχει στόχο να πετύχει μια συμφωνία για το Brexit «που θα λειτουργεί υπέρ της».

Παράλληλα, η Μέι χρησιμοποίησε την εναντίον της κριτική, ότι είχε «ψευδαισθήσεις» για τις συνομιλίες, για να ενισχύσει την προεκλογική της εκστρατεία.

Αφού επικρίθηκε επειδή υποεκτίμησε την περιπλοκότητα των συνομιλιών του Brexit με την ΕΕ σε συνάντηση στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, η Μέι δήλωσε ότι ο μοναδικός τρόπος να διασφαλιστεί μια καλή συμφωνία είναι η χώρα να συνταχθεί μαζί της στις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

«Χρειαζόμαστε αυτή την ισχυρή και σταθερή διακυβέρνηση περισσότερο από ποτέ», έγραψε η Μέι στην τοπική εφημερίδα Western Morning News πριν ξεκινήσει την εκστρατεία της στη νοτιοδυτική Αγγλία ενόψει των εκλογών, όπου το Συντηρητικό της Κόμμα αναμένεται να αυξήσει την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο κατά περισσότερο από 100 έδρες.

«Οι διαπραγματεύσεις μπροστά μας θα είναι σκληρές. Στο τραπέζι απέναντί μας κάθονται 27 ευρωπαϊκά κράτη-μέλη, που είναι ενωμένα στην αποφασιστικότητά τους να καταλήξουν σε μια συμφωνία που να λειτουργεί για αυτούς. Χρειαζόμαστε αυτή την ίδια ενότητα σκοπού εδώ, στο εσωτερικό, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία που να λειτουργεί και υπέρ του βρετανικού εθνικού συμφέροντος».

Αφού συνάντησε την Μέι στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φέρεται να δήλωσε ότι ήταν «10 φορές πιο προβληματισμένος σε σχέση με πριν» για την πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας.

Η Μέι απέρριψε την αναφορά αυτή ως «κουτσομπολιό των Βρυξελλών» και η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ρουντ δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC ότι η Βρετανία θα διαπραγματευθεί «με μεγαλύτερη διακριτικότητα» με την ΕΕ και θα αποφύγει τη διαρροή λεπτομερειών των συναντήσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr