Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυραυλική δοκιμή που μπορεί να πλήξει με πυρηνικά τη Β. Κορέα έκαναν οι ΗΠΑ (φωτο)

Πυραυλική δοκιμή που μπορεί να πλήξει με πυρηνικά τη Β. Κορέα έκαναν οι ΗΠΑ (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη δοκιμή πυραύλου, ο οποίος μπορεί να πλήξει με πυρηνικά τη Βόρεια Κορέα -και όχι μόνο- προχώρησε τα ξημερώματα της Τετάρτης η στρατιωτική ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Πιονγκγιάνγκ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ εκτόξευσαν μη οπλισμένο πύραυλο από βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλιφόρνια, ο οποίος μπορεί να οπλιστεί με οποιαδήποτε μορφής κεφαλή, ακόμη και με πυρηνικά, πλήττοντας στόχους σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Ο Τραμπ θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν, δείχνοντας πως αυτό που προσπαθεί εκείνος, δηλαδή να κατασκευάσει βαλλιστικό πύραυλο μακράς απόστασης, οι ΗΠΑ το έχουν ήδη στο οπλοστάσιό τους.

Ο Minuteman 3 intercontinental εκτοξεύθηκε από το σιλό της βάσης Vandenberg, διανύοντας μία απόσταση 6.800 χιλιομέτρων, πριν καταπέσει στην ατόλη Kwajalein, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, ο σχεδιασμός για την επιτυχή, όπως τη χαρακτήρισαν, εκτόξευση του πυραύλου, διήρκεσε 10 μήνες. Αποτελεί το τελευταίο «απόκτημα» του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Η εμβέλειά του, σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιτελείς, φτάνει στα 12.900 χιλιόμετρα! Όπως έγινε γνωστό, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν ήδη 450 πυραύλους Minuteman 3 intercontinental στο οπλοστάσιό τους, σε χώρο ειδικά φυλαγμένο.

Η σημερινή πυραυλική δοκιμή ήταν η δεύτερη μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας από την αεροπορική βάση της Καλιφόρνιας, σε σημείο που βρίσκεται μεταξύ του Λος Άντζελες και του Σαν Φραντσίσκο.

Η δοκιμή του πυραύλου από τις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε μόλις ένα 24ωρο μετά τις ευθείες απειλές της Πιονγκγιάνγκ, μέσω του φιλικού της Τύπου στη Βόρεια Κορέα, για πυρηνικό χτύπημα στο έδαφος των ΗΠΑ, το οποίο θα σκότωνε εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες και θα «τελείωνε» τη μεγάλη δύναμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr