Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλικές εκλογές: Έντονοι διάλογοι και σκληρές εκφράσεις στο ντιμπέιτ Μακρόν – Λεπέν

Γαλλικές εκλογές: Έντονοι διάλογοι και σκληρές εκφράσεις στο ντιμπέιτ Μακρόν – Λεπέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κλίμα έντασης και με την ανταλλαγή βαρύτατων εκφράσεων διεξήχθη η τηλεμαχία του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν, τέσσερις μέρες πριν την επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής.

“Ο Μακρόν είναι ο υποψήφιος της άγριας παγκοσμιοποίησης”

«Είστε ο αγαπημένος του συστήματος και των ελίτ», είπε η Λεπέν απευθυνόμενη στον ανθυποψήφιο της στην τηλεμαχία, που παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές.

«Ο κ Μακρόν είναι ο υποψήφιος της άγριας παγκοσμιοποίησης, της ανασφάλειας, της κοινωνικής βαρβαρότητας, του πολέμου και υπηρέτης των συμφερόντων της γαλλικής ολιγαρχίας», επιτέθηκε με δριμύτητα η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου.

«Η στρατηγική σας είναι να λέτε πολλά ψέματα», αντέτεινε ο Μακρόν.«Είστε κληρονόμος μίας κατάστασης, που ζει από την οργή των Γάλλων εδώ και δεκαετίες», συνέχισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος.

«Πυρά» εξαπέλυσε, όμως, και η Μαρίν Λεπέν, που έσπευσε να «θυμίσει» στον Μακρόν και τους τηλεθεατές ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Οικονομικών πουλήθηκαν μεγάλες γαλλικές εταιρίες. «Κάτι που δεν ήταν προς όφελος της Γαλλίας» ανέφερε η κ. Λεπέν.

«Δεν έχεις οικονομικό πατριωτισμό» είπε η ακροδεξιά υποψήφια στον πρώην υπουργό Οικονομικών, επιχειρώντας να τον συνδέσει για ακόμη μια φορά με τον Φρανσουά Ολάντ.

Η Λεπέν έχει πολλάκις δηλώσει ότι σκοπεύει να υιοθετήσει έναν «έξυπνο προστατευτισμό» επιχειρήσεων και να προτιμά γαλλικές εταιρίες για συμβόλαια δημοσίων έργων.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, η Λεπέν επανέλαβε την πάγια θέση της για το ευρώ, ισχυριζόμενη ότι είναι «νεκρό» και πως σκοπεύει να το εγκαταλείψει και να επιστρέψει στο γαλλικό φράγκο.

Κλείνοντας το «μάτι» σε όσους πλησιάζουν την σύνταξη, η Λεπέν δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει στα 60 την ηλικία συνταξιοδότησης.

Με τη σειρά του, ο Μακρόν δήλωσε ότι σκοπεύει να διατηρήσει στα 62 το ηλικιακό όριο αλλά πως σκοπεύει να επιτρέψει στις εταιρίες «ευελιξία» στο ωράριο 35 ωρών ανά εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr