ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Θρίαμβος των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές – Νέες απώλειες για τους Εργατικούς

Βρετανία: Θρίαμβος των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές – Νέες απώλειες για τους Εργατικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με επιτυχία πέρασαν το τεστ των τοπικών εκλογών στη Βρετανία οι Συντηρητικοί, καθώς επικράτησαν κατά κράτος των Εργατικών, πέντε εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Συνολικά, οι Βρετανοί κλήθηκαν να αναδείξουν 4.851 δημοτικούς συμβούλους κυρίως στη Σκωτία και την Ουαλία (μόλις 34 στην Αγγλία).

Και ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται, oι Τόρις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχουν κερδίσει επιπλέον 138 έδρες σε τοπικά συμβούλια (συνολικά, 523), ενώ οι Εργατικοί έχασαν 121.

Οι Φιλελεύθεροι έχασαν 24 έδρες, κέρδισαν συνολικά 132, ενώ «Βατερλώ» για το UKIP, που έμεινε εκτός.

Aίσθηση προκαλεί η δήλωση της Ρος Τζόουνς των Εργατικών, η οποία επανεξελέγη δήμαρχος του Ντόνκαστερ.

Είπε στους δημοσιογράφους ότι οι πολίτες ψήφισαν με το μυαλό στα τοπικά ζητήματα και την επανεξέλεξαν για τη δουλειά που έκανε.

Mιλώντας στο BBC, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Τζον Κέρτις σημείωσε ότι οι Συντηρητικοί πέτυχαν το καλύτερο εκλογικό τους αποτέλεσμα (σε τοπικό επίπεδο) από το 2008, ενώ το βασικό στοιχείο που έδειξε η κάλπη ήταν ότι οι Τόρις πήραν τους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν το UKIP.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιος είναι ο Άντι Μπέρναμ, ο επόμενος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

Βρετανία: Όταν η επικοινωνιακή υστερία εκμηδενίζει την πολιτική στρατηγική

Παραίτηση-σεισμός του Κιρ Στάρμερ υπό το βάρος εσωκομματικής «εξέγερσης»

Βρετανία: Τέλος ο «αναποφάσιστος» Κιρ Στάρμερ – Ευρύτερο αφήγημα εθνικής παρακμής – Πιθανότερος διάδοχός του ο Άντι Μπέρναμ

Έντρομος ο 86χρονος Ανδρέας Δρυμιώτης για τον «κίνδυνο» να πάει φυλακή ο Μητσοτάκης με 25%

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr