Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Συνελήφθη πρώην στρατιωτικός που είχε ενταχθεί το Ισλαμικό Κράτος

Γαλλία: Συνελήφθη πρώην στρατιωτικός που είχε ενταχθεί το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη σύλληψη ύποπτου ισλαμιστή προχώρησαν την Παρασκευή οι γαλλικές αρχές στα περίχωρα στρατιωτικής βάσης βορειοδυτικά του Παρισιού, ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Αυτό αποκαλύπτει το περιεχόμενο ενός USB που βρέθηκε στο όχημά του, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Στην κατοχή του υπόπτου και συγκεκριμένα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν επίσης πολλές σημαίες του Ισλαμικού Κράτους. Το όχημα βρισκόταν κοντά στη στρατιωτική βάση Εβρέ, στη Νορμανδία, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το Παρίσι, προσέθεσαν οι ίδες πηγές.

Επιπλέον μια επαναληπτική καραμπίνα βρέθηκε σε δασώδη έκταση κοντά στην περιοχή όπου το πρόσωπο αυτό, ένας 34χρονος πρώην στρατιωτικός που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών από το 2014 για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, συνελήφθη τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Στο όχημα του άνδρα «με πολύ ασταθές ψυχολογικό προφίλ», οι ερευνητές βρήκαν επίσης ένα αντίτυπο του Κορανίου, έγινε γνωστό από μια άλλη πηγή ενήμερη για την υπόθεση.

Οι ερευνητές επιδιώκουν να αποσαφηνίσουν εάν ο ύποπτος σκόπευε να διαπράξει μια επικείμενη επίθεση ή βρισκόταν στο προπαρασκευαστικό στάδιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες του δηλώσεις, ο ύποπτος επιβεβαίωσε στους ερευνητές ότι σχεδίαζε την ανάληψη ευθύνης στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την οποία είχε εγγράψει στο κλειδί USB, ανέφερε μια άλλη πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Ο πρώην στρατιωτικός είχε ασπαστεί το Ισλάμ και παρακολουθείτο στενά από τις αρχές από το 2014 λόγω της ριζοσπαστικοποίησής του. Είχε βρεθεί στο στόχαστρο δύο ερευνών το 2015 και το 2017. Επίσης είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών επειδή προσπάθησε να αγοράσει όπλα, όμως οι έρευνες δεν καρποφόρησαν.

Η σύλληψη έγινε δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω υψηλής τρομοκρατικής απειλής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πατέρας Σάνι Λουκ: «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή»

Γάζα: Σφοδρές μάχες στον βορρά, εντατικοποίηση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα

Ισραήλ: Βρέθηκαν νεκροί τρεις όμηροι της Χαμάς στη Γάζα, μεταξύ τους και η Σάνι Λουκ

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr