Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη Βαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Φαλούτζα

Συνελήφθη Βαλής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Φαλούτζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιρακινή Αστυνομία συνέλαβε έναν τζιχαντιστή “έπαρχο” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε επιδρομή που πραγματοποίησε στην πόλη της Φαλούτζα.

Πρόκειται για τον Βαλή (οθωμανικός τίτλος για τον περιφερειάρχη ή τον νομάρχη) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Βιλαετιού Αλ Τζανούμπ (Νότια Πολιτεία) μαζί με τρεις ακόμα τρομοκράτες.

Οι ιρακινές Αρχές δεν αποκάλυψαν τα ονόματα των συλληφθέντων, δηλώνοντας μόνο ότι μεταφέρθηκαν για ανακρίσεις για να διαλευκανθεί εάν σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες που είχαν στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας και πολίτες.

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει και κρατά εδάφη στα δυτικά της επαρχίας Άνμπαρ, όπως τις πόλεις Ανάχ, Καΐμ και Ράουα, που κατέλαβε το 2014.

Η ιρακινή πολεμική αεροπορία και τα αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ πραγματοποιούν συχνά αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή σφυροκοπώντας στόχους των τρομοκρατών.

Τοπικοί Ιρακινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι τρομοκράτες κρατάνε χιλιάδες πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες σε αυτές τις περιοχές για να αποθαρρύνουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους.

Ο ιρακινός στρατός διαβεβαιώνει ότι μόλις απελευθερωθεί η Μοσούλη, στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή, θα ξεκινήσει επιχειρήσεις για να εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος και από τις τελευταίες εστίες του στα δυτικά της επαρχίας Άνμπαρ.

Το Ισλαμικό Κράτος από την πλευρά του δεν κάθεται ανενεργό, πραγματοποιεί συνεχώς επιθέσεις στις ιρακινές δυνάμεις στην περιοχή και τις παραστρατιωτικές φιλοκυβερνητικές μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr