Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μείωση του αριθμού των μεταναστών στη Βρετανία υπόσχεται η Μέι

Μείωση του αριθμού των μεταναστών στη Βρετανία υπόσχεται η Μέι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι το Συντηρητικό κόμμα θα τηρήσει την υπόσχεσή του να μειώσει τη μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας πως αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου θα περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών που θα μπορούν αν ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα «σε μερικές δεκάδες χιλιάδες» τον χρόνο.

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, και θα συνεχίσουμε να λέμε, ότι θέλουμε να μειώσουμε τη μετανάστευση σε βιώσιμα επίπεδα. Πιστεύουμε ότι αυτό το νούμερο είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες», υποστήριξε η Μέι μιλώντας σε υποστηρικτές της στο Λονδίνο.

Παρότι αποτελεί δέσμευση των Συντηρητικών από το 2010 οπότε κέρδισαν την εξουσία, ο στόχος μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Σεπτέμβριο του 2016 εισήλθαν 273.000 άνθρωποι στη Βρετανία, αριθμός κατά 49.000 μικρότερος σε σχέση με το προηγούμενο έτος και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τη χρονιά που τελείωνε στο τέλος Ιουνίου 2014.

Η Μέι συνέδεσε το στόχο με το Brexit, λέγοντας ότι μόλις η Βρετανία φύγει «από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουμε την ευκαιρία να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τον έλεγχο των συνόρων μας εδώ στη Βρετανία, διότι θα μπορούμε να καθορίζουμε τους δικούς μας κανόνες για τους ανθρώπους που θα έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ».

«Η αποχώρηση από την ΕΕ σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ελεύθερη μετακίνηση, όπως γινόταν στο παρελθόν», εξήγησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επικεφαλής του «Συνασπισμού του Ορμούζ» για το άνοιγμα των Στενών, μεταδίδουν οι Times

Εκλογές Δανία: Η κεντροαριστερά αναδεικνύεται πρώτη δύναμη, αλλά χωρίς πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

Προσομοίωση Δημοκρατίας

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά της στρατιωτικής βάσης Ντιέγκο Γκαρσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr