Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Όχι” στη συμμετοχή του στη νέα κυβέρνηση Μακρόν, λέει ο Γάλλος πρωθυπουργός

“Όχι” στη συμμετοχή του στη νέα κυβέρνηση Μακρόν, λέει ο Γάλλος πρωθυπουργός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο σοσιαλιστής απερχόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ απέκλεισε «κατηγορηματικά», κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Σερμπούρ, το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση της Γαλλίας, την οποία θα διορίσει ο Εμανουέλ Μακρόν υπό τον πρωθυπουργό που θα επιλέξει μετά την ανάληψη της προεδρίας της χώρας.

Ο κ. Καζνέβ διευκρίνισε ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του «εν ευθέτω χρόνω» σχετικά την όποια εμπλοκή του στην εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές.

«Το αποκλείω κατηγορηματικά», απάντησε ο κ. Καζνέβ σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου στο περιθώριο της επίσκεψής του, όπου απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Καράτσι, που σημειώθηκε την 8η Μαΐου 2002 και στοίχισε την ζωή σε 15 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 11 Γάλλων υπαλλήλων της εταιρείας DCNS.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να προχωρήσει σε μια ανανέωση. Το κατανοώ πολύ καλά και το βρίσκω θεμιτό», είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Εάν υπάρξουν χρήσιμα πράγματα να πω για το καλό της χώρας, θα τα πω»

«Εάν υπάρξουν χρήσιμα πράγματα να πω για το καλό της χώρας, θα τα πω» υπογράμμισε, κατόπιν επισήμανε ότι θα αφιερωθεί στη συγγραφή, καθώς και στα κοινά στο Σερμπούρ, όπου διατελούσε δήμαρχος.

Όμως «δεν έχω πρόθεση, όπως συμβαίνει πολύ συχνά στην πολιτική ζωή, να εισβάλω παντού με τη μετριότητά μου», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Εδώ και πέντε χρόνια είμαι υπουργός. Χρειάστηκε να ζήσω στιγμές εξαιρετικά οδυνηρές που συγκλόνισαν βαθιά την χώρα και με άγγιξαν προσωπικά, σε μεγάλο βαθμό», κάτι που περιέγραψε ως τον πρωταρχικό λόγο της απόσυρσής του από την πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr