Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι στάση θα κρατήσει έναντι της Βόρειας Κορέας ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας

Τι στάση θα κρατήσει έναντι της Βόρειας Κορέας ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Nέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας ορκίστηκε ο μεγάλος νικητής των εκλογών, Μουν Τζάε Iν, υποσχόμενος στον πρώτο του λόγο ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την ανάταση της οικονομίας, αλλά και για τη βελτίωση των σχέσεων της χώρας του με τη Βόρεια Κορέα.

Στον πρώτο επίσημο λόγο του ως πρόεδρος της Νότιας Κορέας δήλωσε επίσης ότι θα ήταν πρόθυμος να επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Ο Μουν ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι θα ενοποιήσει μια διχασμένη, λόγω του πρόσφατου σκανδάλου διαφθοράς, χώρα, ορκίστηκε στο Κοινοβουλίου της Σεούλ, μια μέρα μετά την αποφασιστική του νίκη.

Στην ομιλία του, ο Mουν τόνισε χαρακτηριστικά:

«Θα κάνω ό, τι μπορώ για να οικοδομήσω την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο. Αν χρειαστεί, θα πάω αμέσως στην Ουάσινγκτον. Θα πάω και στο Πεκίνο και στο Τόκιο, ακόμα και στην Πιονγιάνγκ, υπό τις κατάλληλες συνθήκες».

Πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει σε σοβαρές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και την Κίνα για την αμφιλεγόμενη ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος TΗΑΑD.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ακόμη επισήμως σχολιάσει τη νίκη του φιλελεύθερου ηγέτη ούτε τα λεγόμενά του, αλλά όπως είχε διαφανεί ο Μουν ήταν ο υποψήφιος της προτίμησής της.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας είναι παιδί οικογένειας που αναγκάστηκε να φύγει από τη Βόρεια Κορέα και να εγκατασταθεί στο νότου.

Υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του, προτού γίνει δικηγόρος με ειδίκευση σε υποθέσεις προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τη δεκαετία του 1970 είχε φυλακιστεί για τη συμμετοχή του στις φοιτητικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Παρκ Τσουνγκ Χιέ, πατέρας της τέως προέδρου Παρκ Γκέουν Χιέ, η οποία, ως γνωστόν, καθαιρέθηκε και τώρα αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα τους τελευταίους μήνες.

Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο παραμένουν ιδιαίτερα τεταμένες το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώ έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα η ρητορική μεταξύ των ΗΠΑ και της Πιονγκιανγκ.

Τόσο η Νότια Κορέα, όσο και η Ιαπωνία είναι αντίθετες στο ενδεχόμενο ενός προληπτικού επιθετικού πλήγματος των ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας, εξαιτίας των σοβαρών συνεπειών που θα έχει μία τέτοια ενέργεια στις δύο χώρες.

Σημειώνεται ότι ο 64χρονος υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος έχει επίσης υποσχεθεί ότι θα ενισχύσει την οικονομία και θα αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων, δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν τους ψηφοφόρους και καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr