Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Στα πρόθυρα της διάλυσης οι Σοσιαλιστές – Ο Αμόν ιδρύει δικό του κίνημα

Γαλλία: Στα πρόθυρα της διάλυσης οι Σοσιαλιστές – Ο Αμόν ιδρύει δικό του κίνημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ίδρυση ενός «μεγάλου, διακομματικού» κινήματος της Αριστεράς θα προχωρήσει ο Μπενουά Αμόν, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό France Inter, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

«Την 1η Ιουλίου, θα ανακοινώσω τη δημιουργία ενός κινήματος, που θα είναι ευρύ και θα απευθύνεται στους άνδρες και τις γυναίκες της αριστεράς, στους πολίτες, ώστε να σκεφθούμε τη συνέχεια που μπορούμε να δώσουμε σ’ αυτή την εργασία που αρχίσαμε κατά την προεδρική εκστρατεία, να κάνουμε μια δουλειά πάνω σ’ αυτές τις νέες ιδέες», εξήγησε ο Αμόν, υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Θα προσκαλέσω άνδρες και γυναίκες που ανήκουν στα πολιτικά κόμματα ή δεν ανήκουν σ’ αυτά. Θα τους προσκαλέσω να συνεχίσουν αυτή την απαραίτητη εργασία για την ανοικοδόμηση της αριστεράς», πρόσθεσε.

Το κίνημα αυτό θα μπορέσει να συνασπίσει «όλες αυτές και αυτούς που θέλουν σήμερα να συμβάλουν ώστε να αναγεννηθεί η αριστερά», διευκρίνισε όταν ερωτήθηκε αν η έκκληση αυτή μπορεί να απευθύνεται σε μέλη του κινήματος Εμπρός του Εμανουέλ Μακρόν ή στην Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λικ Μελανσόν.

Ο Αμόν, εκπρόσωπος της αριστεράς πτέρυγας του κόμματός του και νικητής των προκριματικών εκλογών των σοσιαλιστών τον Ιανουάριο, ήρθε πέμπτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου με 6,4% των ψήφων.

«Θα είναι ένα κίνημα διακομματικό, που θα τραφεί από τη δουλειά διανοουμένων, απ’ αυτή την δημοκρατική καινοτομία που θέσαμε σε εφαρμογή κατά την προεδρική εκστρατεία», δήλωσε.

«Σήμερα μπορεί κάποιος να ανήκει στο Κομμουνιστικό Κόμμα, στους οικολόγους, να ταυτίζεται με διάφορες υποψηφιότητες και να επιθυμεί να δουλέψει μαζί με άλλους», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr