Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Γερουσία καλεί τον Μάικλ Φλιν να δώσει έγγραφα σχετικά με τη Ρωσία

H Γερουσία καλεί τον Μάικλ Φλιν να δώσει έγγραφα σχετικά με τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλήτευση στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν έστειλε η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, στο πλαίσιο της έρευνάς της για παρεμβάσεις της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Η Επιτροπή ζητά από τον απόστρατο αντιστράτηγο να καταθέσει έγγραφα τα οποία ο Φλιν αρνείται να παράσχει εδώ και δύο εβδομάδες, από τις 28 Απριλίου.

Πρόκειται για την πρώτη κλήτευση που επιδίδει η Επιτροπή Πληροφοριών κατά την έρευνά της και έρχεται μία ημέρα μετά την αιφνιδιαστική απόφαση Τραμπ να απολύσει τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, τον άνθρωπο που ηγείτο της έρευνας για τυχόν επαφές συνεργατών του Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση πριν τις προεδρικές κάλπες.

Ο Φλιν υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας διακυβέρνησης Τραμπ, υπό τη σκιά πληροφοριών ότι συζήτησε με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον κυρώσεις που είχε επιβάλει η Ουάσιγκτον στη Μόσχα.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Φλιν παραδέχθηκε πως δεν είχε ενημερώσει πλήρως τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για τις συνομιλίες του με τον ρώσο διπλωμάτη.

Έχει επίσης αποκαλυφθεί πως ο Φλιν έλαβε αμοιβές δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από ρωσικές εταιρείες ώστε να εκφωνήσει ομιλίες σε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας στη Μόσχα που οργανώθηκε από το κρατικό δίκτυο Russia Today. Ο απόστρατος αξιωματικός δεν φαίνεται να είχε ζητήσει άδεια, ως όφειλε, για τις αποδοχές από το εξωτερικό.

Η πρώην υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς, δήλωσε τη Δευτέρα στο Κογκρέσο πως ο Φλιν ήταν ευάλωτος σε προσπάθειες εκβιασμού από την πλευρά της Ρωσίας.

Η Γέιτς απολύθηκε από τον Τραμπ τον Μάρτιο, όταν αρνήθηκε να υπερασπιστεί το διάταγμά του για απαγόρευση εισόδου σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr