Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θερίζει η χολέρα στην Υεμένη – Τους 48 έφτασαν οι νεκροί

Θερίζει η χολέρα στην Υεμένη – Τους 48 έφτασαν οι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν  58 κρούσματα χολέρας στην Υεμένη μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες και 48 θανάτους πρόκειται για το δεύτερο ξέσπασμα επιδημίας χολέρας μέσα σε έναν χρόνο στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν 58 κρούσματα χολέρας.

Συνολικά, άλλα 2.301 ύποπτα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε δέκα επαρχίες της Υεμένης, εκ των οποίων αυτή της πρωτεύουσας, της Σαναά, έχει πληγεί περισσότερο με το 30% και πλέον των ασθενών. Οι άλλες επαρχίες που πλήττονται βρίσκονται στον βορρά, στον νότο και στην παράκτια δυτική περιοχή.

Ο τελευταίος απολογισμός που είχε δώσει την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκανε λόγο για 34 θανάτους.

Ήδη το 2016 η Υεμένη επλήγη από τη χολέρα, καθώς η υγειονομική κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου.

Ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει πλέον την κατάσταση στην Υεμένη μια από τις πιο επείγουσες ανθρωπιστικές κρίσεις στον πλανήτη, μαζί με τη Συρία, το Νότιο Σουδάν, τη Νιγηρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από τον Μάρτιο του 2015, όταν στον πόλεμο της Υεμένης επενέβη μια συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 8.000 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί πάνω από 44.500 άλλοι.
Περίπου 19 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 60% του πληθυσμού, είναι αντιμέτωπο με κατάσταση διατροφικής ανασφάλειας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα: 700.000 οι Εβραίοι πρόσφυγες από τις μουσουλμανικές χώρες στο Ισραήλ

Ρήγματα στο δίκτυο του Ιράν: Οι Χούτι της Υεμένης «αποσκίρτησαν», σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους

Παγκόσμιος πόλεμος του ΟΗΕ κατά της αρχαιοκαπηλίας

Ένοπλοι τζιχαντιστές της Χαμάς κλέβουν φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας «μπροστά στα μάτια του ΟΗΕ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr