Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες ισλαμιστές παραδόθηκαν στην κυβέρνηση της Συρίας και συγχωρέθηκαν

Εκατοντάδες ισλαμιστές παραδόθηκαν στην κυβέρνηση της Συρίας και συγχωρέθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σάββατο εκατοντάδες ένοπλοι ισλαμιστές παρέδωσαν τα όπλα τους στη συριακή κυβέρνηση στο χωριό Μαχάτζα στα βόρεια της επαρχίας Νταράα στη νότια Συρία.

Η παράδοση του οπλισμού έγινε στα πλαίσια της διαδικασίας “εθνικής συμφιλίωσης” που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Συρίας και όλοι οι άνδρες που παρέδωσαν όπλα έλαβαν αμνηστία από τη Δαμασκό.

Οι άνδρες παρέδωσαν μεγάλους αριθμούς προσωπικών όπλων, αντιαρματικών και οπλοπολυβόλων όπως και σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών.

Το Al Masdar μεταδίδει ότι ενώ στα βόρεια της επαρχίας Νταράα οι εξεγερμένοι παραδίδουν τα όπλα τους και συμφιλιώνονται με την κυβέρνηση, στα νότια της ίδιας επαρχίας επικρατεί εντελώς διαφορετική διάθεση.

Εκεί οι ένοπλες ομάδες που ανήκουν στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) συμμάχησαν με τους τζιχαντιστές της Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ονομάζεται πλέον η Αλ Κάιντα στη Συρία και από κοινού επιχειρούν για να συντρίψουν το Ισλαμικό Κράτος που έχει έναν θύλακα στα νοτιοδυτικά της επαρχίας Νταράα.

Δείτε φωτογραφίες από την παράδοση του οπλισμού:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί του Ισλαμαμπάντ με τουλάχιστον 31 νεκρούς

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr