ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η Αίγυπτος ξέσκισε την Τουρκία και τον κωλοτούμπα Σαντάμ Χάφταρ της Κυρηναϊκής: «Το μνημόνιο [Τουρκίας-Λιβύης] είναι απολύτως άκυρο και ανυπόστατο»
Το Ισραήλ καταδίκασε την απόφαση της λιβυκής Βουλής να επικυρώσει το ανυπόστατο μνημόνιο Τουρκίας-Τρίπολης - Καυτά ερωτήματα για την άτιμη
Κάλας σε Φιντάν: «Το τουρκολυβικό μνημόνιο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών»
Ντούμπραβκα Σούιτσα: «Είναι άκυρο και ανίσχυρο» το ψευδομνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης
Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται μπόρες και καταιγίδες - Με τι καιρό θα γίνει η παρέλαση (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δύο Τούρκοι στρατηγοί που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild την Τετάρτη.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας για την αίτηση ασύλου, οι δύο στρατηγοί θα μεταφερθούν σε προσφυγικό οικισμό στη γερμανική πόλη Γκίσεν.
Στις αρχές Μαΐου το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έγραψε ότι τουλάχιστον 450 Τούρκοι διπλωμάτες, στρατιωτικοί, δικαστές και δημόσιοι υπάλληλοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.
Ο συνολικός αριθμός Τούρκων πολιτών που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ανέρχεται σε 7.700.
Βεβαίως ο Ερντογάν έχει “σκαλώσει” με τους οχτώ που τους έδωσε άσυλο η Ελλάδα.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του την προηγούμενη εβδομάδα, διαμαρτυρήθηκε έντονα στην απόφαση των γερμανικών Αρχών να παραχωρήσουν άσυλο σε κάποιους από τους ικέτες.
Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν κατηγορηθεί για σχέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα και έχουν φυλακιστεί είναι 48.636, ενώ το TurkeyPurge τους ανεβάζει στους 50.987.
Ακόμα 138.147 έχασαν τις δουλειές τους, κατηγορούμενοι ως οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη, που το καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί ως τον εγκέφαλο του πραξικοπήματος.























































