Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσε στη νέα του “πρωτεύουσα” Αλ Μαγιαντίν ειδικούς στα χημικά όπλα

Το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσε στη νέα του “πρωτεύουσα” Αλ Μαγιαντίν ειδικούς στα χημικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συγκεντρώνει όλους τους ειδικούς του στα χημικά όπλα για να δημιουργήσει έναν “πυρήνα” παρασκευής χημικών όπλων, σύμφωνα με το CNN.

Ο “πυρήνας” αποτελείται από τζιχαντιστές ειδικούς στα χημικά όπλα από τη Συρία και το Ιράκ, που ουδέποτε στο παρελθόν συνεργάστηκαν μεταξύ τους.

Η ομάδα ειδικών έχει την έδρα της κάπου κοντά στον ποταμό Ευφράτη, μεταξύ της πόλης Αλ Μαγιαντίν στη ανατολική Συρία και της Αλ Καΐμ του δυτικού Ιράκ.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Αλ Μαγιαντίν θεωρείται η νέα “πρωτεύουσα” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αφού η Ράκα περικυκλώνεται από τις κουρδικές δυνάμεις για να πολιορκηθεί και δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως διοικητικό κέντρο των τρομοκρατών.

Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο CNN, τόνισε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν χιλιάδες τζιχαντιστές και υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι και ο ηγέτης της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, κρύβεται εκεί κοντά.

Θεωρείται ότι το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσε τους ειδικούς του στα χημικά όπλα ώστε να ενισχύσει τις δυνατότητές του να παρασκευάσει περισσότερα και ισχυρότερα χημικά για να υπερασπιστεί τα τελευταία προπύργιά του.

Αμερικανοί αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσαν στο CNN τις πληροφορίες ότι πολλοί υψηλά ιστάμενοι στην ιεραρχία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έσπευσαν το προηγούμενο διάστημα στην πόλη Αλ Μαγιαντίν, που βρίσκεται στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, εγκαταλείποντας τη Ράκα κι άλλες πόλεις που πρόκειται σύντομα να δεχτούν επίθεση ή να απελευθερωθούν.

Παρά τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί κατά καιρούς για τα χημικά όπλα που υποτίθεται ότι είχε παρασκευάσει το Ισλαμικό Κράτος, είχαν μάλιστα δει τα φώτα της δημοσιότητας πληροφορίες για τεράστιες ποσότητες χημικών στη Μοσούλη, στις μάχες που δίνονται στην ιρακινή μεγαλούπολη το Ισλαμικό Κράτος έχει κάνει περιορισμένη χρήση χημικών δίχως να καταφέρει να σκοτώσει Αμερικανούς ή Ιρακινούς στρατιώτες με αυτά.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι, που αξιολόγησαν τα χημικά αέρια που μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει το Ισλαμικό Κράτος, διαπίστωσαν ότι είναι υποδεέστερα των συμβατικών όπλων.

Αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους στην παρασκευή χημικών όπλων, μέχρι στιγμής ό,τι χρησιμοποίησε σε μάχη προκάλεσε μόνο εγκαύματα.

Στον χάρτη της Google βλέπετε σημειωμένη τη νέα πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, Αλ Μαγιαντίν, και την περιοχή που πλέον το Ισλαμικό Κράτος συγκεντρώνει τις δυνάμεις του:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr