ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Welle, Eurogroup, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γαλλία, Γερμανία, Ελληνικό Χρέος,


















































Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας - Τι συνέβη
Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ
Πρώην βουλευτές και στελέχη της ΝΔ «αδειάζουν» Μητσοτάκη και προαναγγέλλουν νέο κόμμα: «Η παράταξη αξίζει να ξαναβρεί την ψυχή της»
Η Μπριζίτ χαστούκισε τον Μακρόν για «φλερτ» με Ιρανή ηθοποιό, αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας αναμένουν θετική έκβαση στο Eurogroup. «Τεχνικές λύσεις» βλέπει η γαλλική πλευρά την ώρα που ο Β. Σόιμπλε επιμένει στη διευθέτηση του χρέους το 2018, σύμφωνα με την DW.
Λίγο πριν την έναρξη του σημερινού Eurogroup συναντήθηκαν στο Βερολίνο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με το νέο γάλλο ομόλογό του Μπρυνό Λεμέρ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί εξέφρασαν τη γνώμη πως στο Eurogroup θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Ενώ εξήραν την ψήφιση των προαπαιτούμενων από την ελληνική βουλή, επισήμαναν πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να γίνει η οικονομία της ανταγωνιστική.
Αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας
Αναφορικά με το ελληνικό χρέος ο κ. Λεμέρ υποστήριξε ότι σήμερα θα επιτευχθεί προσέγγιση των εμπλεκόμενων πλευρών. Χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις ο γάλλος υπουργός έκανε λόγο για «τεχνικές λύσεις» οι οποίες θα επιτρέψουν να λάβει η Ελλάδα τις δέουσες εγγυήσεις αναφορικά με τη διευθέτηση του χρέους.
«Είμαι πεπεισμένος», δήλωσε χαρακτηριστικά, «ότι θα υπάρξει λύση που θα καθησυχάσει τον ελληνικό λαό και βέβαια τους πιστωτές της Ελλάδας». Από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε δεν διέψευσε τον κ. Λεμέρ, αλλά επανέλαβε την πάγια γερμανική θέση πως η διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα γίνει εφ’ όσον κριθεί αναγκαία μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2018.
Η επισήμανση αυτή αφορούσε σαφώς τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος προηγουμένως είχε ζητήσει να υπάρξουν δεσμεύσεις στο σημερινό Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κ. Γκάμπριελ στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε επ’ αυτού με τον κ. Σόιμπλε το Σαββατοκύριακο.























































