ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τουρίστες στη Σκιάθο έφαγαν σε ταβέρνα τσιπούρα και αρνίσια παϊδάκια κι έφυγαν κάνοντας φασαρία δίχως να πληρώσουν
Δημοσκόπηση Marc: 26,8% η ΝΔ, 14,3% η ΕΛ.Α.Σ. - «Καίει» την κυβέρνηση η ακρίβεια
Μετά από τέσσερις ημέρες δοκιμών η ελληνική φρεγάτα «Φορμίων» πίσω στο ναυπηγείο της Naval Group
Πετράλωνα: Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία - Συλλήψεις, έρευνες στα συντρίμμια και δραματικές μαρτυρίες
Τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα - Ένας νεκρός στο Δερβένι και μπαράζ εκκενώσεων από το 112
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
H Πορτογαλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το «πράσινο φως» για να αποπληρώσει νωρίτερα επιπλέον 10 δισ. ευρώ σε δάνεια που έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η χώρα της Ιβηρικής ξεκίνησε την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ το 2015, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης.Το ΔΝΤ είχε χορηγήσει περίπου το ένα τρίτο από τα 78 δισ. ευρώ του προγράμματος διάσωσης της Πορτογαλίας.Τα δάνεια του Ταμείου έχουν υψηλότερα επιτόκια από αυτά των κρατών μελών και από αυτά με τα οποία δανείζεται σήμερα η Πορτογαλία από τις αγορές.
Η Πορτογαλία έχει αποπληρώσει ήδη περίπου τα μισά από τα δάνεια του ΔΝΤ
«Σήμερα ρωτήσαμε τους εταίρους μας στη συνεδρίαση του Ecofin να εγκρίνουν μια νέα εξαίρεση (waiver) που θα μας επιτρέψει να αποπληρώσουμε νωρίτερα το ΔΝΤ και πριν από την αποπληρωμή των ευρωπαϊκών δόσεων, περίπου 10 δισ. ευρώ» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Οικονομικών, Ρικάρντο Μουρίνιο Φέλιξ.
«Αυτό θα μας επιτρέψει από την μια πλευρά να μειώσουμε το χρηματοδοτικό κόστος και από την άλλη να διαχειριστούμε τις μελλοντικές πληρωμές με έναν πιο ισορροπημένο τρόπο, που θα κάνει πιο εύκολη τη χρηματοδότηση» σημείωσε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.
Η Πορτογαλία έχει αποπληρώσει ήδη περίπου τα μισά από τα δάνεια του ΔΝΤ.























































