Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mε αυστηρά μηνύματα στους συμμάχους του ΝΑΤΟ έφτασε στις Βρυξέλλες ο Τραμπ

Mε αυστηρά μηνύματα  στους συμμάχους του ΝΑΤΟ έφτασε στις Βρυξέλλες ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, για την πρώτη επίσκεψή του στην έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το προεδρικό αεροσκάφος, προερχόμενο από τη Ρώμη, προσγειώθηκε στις 17.15 (ώρα Ελλάδας) στη στρατιωτική βάση του Μέλσμπρουκ. Αργότερα ο Τραμπ θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο και τη βασίλισσα Ματθίλδη ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να γίνει «πραγματικά σκληρός» απέναντι στους συμμάχους της Ουάσινγκτον στο ΝΑΤΟ, απαιτώντας να τηρήσουν τον στόχο που έχει τεθεί επί των αμυντικών δαπανών τους, δηλαδή να αφιερώνουν το 2% του ΑΕΠ τους σε αυτόν τον τομέα, όπως διαμήνυσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον.

Ενόψει της συνόδου κορυφής των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι το βασικό μήνυμα του Τραμπ στους συμμάχους θα είναι ότι θα πρέπει «να μοιραστούν το βάρος«. Πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πιστεύει ότι είναι σημαντικό η Βορειοατλανική Συμμαχία να συνεργαστεί με τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου: «Η μόνη μακροπρόθεσμη λύση για την κρίση στο Ορμούζ είναι η αναδρομολόγηση των αγωγών προς τη Μεσόγειο» – Δεν είπε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος

Ουίλιαμς (Fed): Ο πόλεμος με το Ιράν αναμένεται να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό

Φόβοι για χερσαίο πόλεμο: Η απεγνωσμένη εκστρατεία του Ιράν για τη στρατολόγηση πολιτών

Χιλιάδες Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές στη Μέση Ανατολή: Κλιμακώνεται η στρατιωτική συγκέντρωση

Λευκός Οίκος: Τι απάντησε η Κάρολαϊν Λέβιτ για τον πόλεμο με το Ιράν και τις «συνομιλίες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr