Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το δόγμα Τραμπ: “Ειρήνη δια της ισχύος” – Ισχυρή συμμαχία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Το δόγμα Τραμπ: “Ειρήνη δια της ισχύος” – Ισχυρή συμμαχία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε την εννιαήμερη περιοδεία του στο εξωτερικό και αναχώρησε για την Ουάσινγκτον, αφού προηγουμένως συναντήθηκε με Αμερικανούς στρατιώτες, σε στρατιωτική βάση της Σικελίας και εκφώνησε μια ομιλία που θύμιζε σε μεγάλο βαθμό τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

Τον Αμερικανό πρόεδρο παρουσίασε στους στρατιώτες, στη βάση της Σιγκονέλα, η σύζυγός του Μελάνια. «Ο σύζυγός μου εργάστηκε πολύ σκληρά σε αυτό το ταξίδι και είμαι πολύ υπερήφανη για αυτόν», είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η στάση της οποίας τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε ερωτηματικά, όταν απέφυγε δύο φορές να κρατήσει τον Ντ. Τραμπ από το χέρι.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, που δεν έδωσε καμία συνέντευξη Τύπου σε ολόκληρη την περιοδεία του, υποστήριξε ότι το ταξίδι του ήταν επιτυχές και παραγωγικό. Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος βοήθησε να σφυρηλατηθεί ακόμη περισσότερο η διεθνής συνεργασία στη μάχη κατά των ισλαμιστών, μιας απειλής που υπογραμμίστηκε για άλλη μια φορά από την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ, την Δευτέρα και την εκτέλεση μιας ομάδας Κοπτών προσκυνητών στην Αίγυπτο, την Παρασκευή.

Χαιρέτισε επίσης την «εκπληκτική πρόοδο» που επιτεύχθηκε στο ταξίδι του «για να προωθήσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των ΗΠΑ, των φίλων μας και των συμμάχων μας».

«Κάναμε πολλούς φίλους αυτήν την εβδομάδα», πρόσθεσε. «Ειρήνη δια της ισχύος. Αυτό θα έχουμε. Θα έχουμε πολλή ισχύ και πολλή ειρήνη», συνέχισε.

Κάνοντας έναν απολογισμό του ταξιδιού του, εκτόξευσε για άλλη μια φορά τα βέλη του εναντίον των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες τους. «Είναι άδικο για τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Στηρίζουμε πλήρως το ΝΑΤΟ αλλά θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν ισότιμα», επανέλαβε.

Επιστρέφοντας στην Ουάσινγκτον, ο Ντ. Τραμπ θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τα εσωτερικά προβλήματά του και κυρίως με την έρευνα για τις ενδεχόμενες σχέσεις του προεκλογικού επιτελείου του με τη Ρωσία. Στην υπόθεση έχει εμπλακεί πλέον και το όνομα του γαμπρού του, Τζάρεντ Κούσνερ που σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post συζήτησε στις αρχές Δεκεμβρίου με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον τη δημιουργία μυστικού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ επιτελείου Τραμπ και Κρεμλίνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr