Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μακέιν θέλει και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μακέιν θέλει και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν δήλωσε ότι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβάλλουν αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, εν μέσω δημοσιευμάτων που τονίζουν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προωθεί την επιστροφή ακινήτων διπλωματικών αποστολών που είχαν κατασχεθεί από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Η Ρωσία δεν έχει κάνει τίποτε για να αξίζει την άρση των τιμωρητικών μέτρων για την ανάμειξη τους στις εκλογές – θα πρέπει να επιδιώξουμε την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων», τόνισε με ανάρτηση του στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Στις 29 Δεκεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διέταξε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών και το κλείσιμο των εγκαταστάσεων δύο ρωσικών διπλωματικών αποστολών, κατηγορώντας την Μόσχα ότι χρησιμοποιούσε τις εγκαταστάσεις της στο αμερικανικό έδαφος για επιχειρήσεις των ρωσικών υπηρεσιών κατασκοπείας. Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει παράλογες τις κατηγορίες.

Την Τετάρτη, η εφημερίδα Washington Post τόνισε ότι δύο ακίνητα στην πολιτεία του Μέριλαντ και έξω από την πόλη της Νέας Υόρκης μπορεί να επιστραφούν σε Ρώσους αξιωματούχους για διπλωματικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση αρχικά συνέδεσε την επιστροφή των ακινήτων στην Μόσχα με αντάλλαγμα την άδεια οικοδόμησης ενός νέου αμερικανικού προξενείου στην Αγία Πετρούπολη. Σήμερα όμως εξετάζει την επιστροφή της ρωσικής περιουσίας υπό κάποιους όρους, όπως την άρση της διπλωματικής ασυλίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μακέιν δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνιστά μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια σε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος και προειδοποίησε ότι η Γερουσία θα ασκήσει πιέσεις για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας για την φερόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr