Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 11 Ιουνίου βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία – Προηγείται το κόμμα του Μακρόν

Στις 11 Ιουνίου βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία – Προηγείται το κόμμα του Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές,

Με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια και το 84% των Γάλλων να ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές τους, οι πολίτες της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας προσέρχονται εκ νέου στις κάλπες.

Στις 11 Ιουνίου διεξάγεται ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών (ο δεύτερος είναι 18 Ιουνίου), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «τρίτος γύρος» για τον 39χρονο πρόεδρο της Γαλλίας, το κόμμα του οποίου, «Η Δημοκρατία σε Κίνηση» (“La Republique en Marche”- “LRM” ), φιλοδοξεί να ελέγξει την πλειοψηφία της Εθνοσυνέλευσης, ώστε να μην υποχρεωθεί σε μια δύσκολη συγκατοίκηση.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι με το μέρος του Μακρόν, σκορπώντας χαμόγελα στο επιτελείο του.

Το κεντρώο “LRM” μαζί με τον κεντροδεξιό σύμμαχό του, το MoDem (με ηγέτη τον Φρανσουά Μπαιρού) κυμαίνονται γύρω στο 29-30% έναντι 20-22% της κεντροδεξιάς συμμαχίας, των Ρεπουμπλικανών και του “UDI”.

Tο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν περιορίζεται στο 17-18% και η «Ανυπότακτη Γαλλία» του αριστερού Ζαν Λικ Μελανσόν στο 15%.

Αναλαμβάνοντας την προεδρία, οι πρώτες κινήσεις του Μακρόν αποσκοπούσαν στη δημοσιονομική σταθεροποίηση, με επώδυνα μέτρα για το εργασιακό και τις κρατικές δαπάνες, αλλά και διαπραγμάτευση με τη Γερμανία για μια αναδιάρθρωση της ευρωζώνης σε πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση, με ισχυρότερο πολιτικό έλεγχο.

Σχετικά με το Εθνικό Μέτωπο και τον κίνδυνο που εγκυμονεί, αν και έχει αποδυναμωθεί, θα ήταν μεγάλο λάθος να σημάνει κανείς λήξη συναγερμού”, υποστηρίζει ο ιστορικός Ροζέ Μαρτελί, διευθυντής της επιθεώρησης “Regards”.

“Είναι αλήθεια ότι το Εθνικό Μέτωπο απειλείται με διπλή διάσπαση. Από τη μια ο Φλοριάν Φιλιπό, νούμερο δύο του κόμματος, απειλεί να φύγει αν η Μαρίν Λεπέν εγκαταλείψει τη θέση για έξοδο από το ευρώ, όπως έχει υπονοήσει. Από την άλλη, η ανιψιά της Μαριόν μπορεί να προκαλέσει διάσπαση, παίρνοντας μαζί της τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς του παππού της”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Δημοσκόπηση: «Κλειδώνει» τη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Ποιοι μπαίνουν ευρωβουλή

Ο Μητσοτάκης έχασε τη Βόρεια Μακεδονία από «ελληνικό προτεκτοράτο» και εκ των υστέρων κάνει τον «τζάμπα μάγκα»

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

New York Times: Ένα σκουλήκι έφαγε μέρος του εγκεφάλου του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr