Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mελανσόν: Ο κακομοίρης Ολάντ είναι η πιο διάσημη μετριότητα του Σοσιαλιστικού κόμματος

Mελανσόν: Ο κακομοίρης Ολάντ είναι η πιο διάσημη μετριότητα του Σοσιαλιστικού κόμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια συνέντευξη-ποταμό που έδωσε στο περιοδικό Society, ο νεοκομμουνιστής ηγέτης του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία»,Ζαν Λικ Μελανσόν, δεν μασάει τα λόγια του για τον πρώην γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Τον χαρακτήρισε «κακομοίρη» («un pauvre type») και τον κατηγόρησε ότ ήταν «η πιο διάσημη μετριότητα του Σοσιαλιστικού κόμματος στη δεκαετία του 2000».

Στην ίδια συνέντευξη ο νεοκομμουνιστής Μελανσόν δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε που το 2012 είχε καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον Φρανσουά Ολάντ για να χάσει ο Νικολά Σαρκοζί (και κέρδισε). Τον περιγράφει, ωστόσο, ως την ενσάρκωση «της γραφειοκρατίας που αρέσκεται από τον εαυτό της».

“Δεν έκανε ποτέ τίποτα”

«Μα, δεν έχει πει ποτέ τίποτα! Δεν έκανε ποτέ τίποτα. Ηταν στην Ανώτατη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ), χωρίς καλό βαθμό. Βγήκε από εκεί, πέρασε από όλες τις διορισμένες θέσεις, βυθισμένος μέσα στη μετριότητα. Κανείς δεν τον πρόσεχε. Κανείς δεν ανησυχούσε γι’αυτόν…Αλλά τελικά έχει πλάκα, πάντα με ένα αστειάκι στο στόμα», δήλωσε ο Μελανσόν.

Ο Μελανσόν εκτίμησε ότι ο Φρανσουά Ολάντ «σήκωσε κεφάλι» δίπλα σε ογκόλιθους, όπως ο Ζακ Ντελόρ, αλλά ήξερε «να βρίσκεται στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή».

«Ε, μια μικρή πίτσα με τον τάδε, ραβιόλια με τον δείνα, και η Γιορτή του Τριαντάφυλλου βεβαίως… (…) Ηταν φίλος με όλους τους γραφειοκράτες του Σοσιαλιστικού κόμματος. Στο τέλος πήραν και την εξουσία του κόμματος και έμοιαζαν όλοι μεταξύ τους: είχαν το ίδιο στιλ, ούτε κρύο ούτε ζέστη, δεν ήξερες ποτέ τι ήθελαν πραγματικά, εκτός από το να κρατήσουν την καρέκλα», συνέχισε.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

«Είναι το είδος του ανθρώπου που θα πρέπει να ξερίζωνε φτερά από μύγες όταν ήταν μικρός. Αυτή είναι η ψυχολογία του. Τον διασκεδάζει να κοροϊδεύει ανθρώπους και μετά να τους βλέπει να τσακώνονται».
Αυτή η αμείλικτη κριτική στον Φρανσουά Ολάντ δεν έρχεται τυχαία από τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, παραμονές των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή, 11 Ιουνίου. Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα του «Ανυπότακτη Γαλλία» να κερδίζει διπλές έδρες από το Σοσιαλιστικό κόμμα, ενώ στην προεδρική εκλογή ο Μελανσόν πήρε 19,58% έναντι 6,36% του επίσημου υποψήφιου των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr