Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποκαλύπτει Ευρωπαίος αξιωματούχος για τις εκλογές στη Βρετανία

Τι αποκαλύπτει Ευρωπαίος αξιωματούχος για τις εκλογές στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ώρα που η Τερέζα Μέι πασχίζει να καταλήξει σε μια συμφωνία με το βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP για να παραμείνει στην εξουσία, πηγή της Ε.Ε δηλώνει στην εφημερίδα «Observer» ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν αυτός που την προέτρεψε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Βρετανία.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν συμβούλευσε την Μέι να κάνει εκλογές λέγοντάς της ότι οι 17 έδρες που είχε πλειοψηφία δεν ήταν αρκετές για να κάνει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Ο κ. Γιούνκερ είπε στη βρετανή πρωθυπουργό ότι μια ευρύτερη πλειοψηφία θα την βοηθούσε όταν θα συζητούντο τα «αγκάθια», όπως το κόστος της εξόδου από την ΕΕ.

«Κατά την διάρκεια των διμερών συνομιλιών, στο περιθώριο των Συνόδων, ο Γιούνκερ της επαναλάμβανε συνεχώς ότι έπρεπε να πάει σε πρόωρες εκλογές», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Observer.

Ο κ. Γιούνκερ επισκέφθηκε την Τερέζα Μέι τον Μάιο αλλά η σχέση τους επιδεινώθηκε μετά από σειρά διαρροών στον γερμανικό Τύπο, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Μια από αυτές τις διαρροές ανέφερε ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τηλεφώνησε στην Μέρκελ και της είπε ότι η κ. Μέι «ζει σε άλλο γαλαξία» και «αυταπατάται».

«Πρωθυπουργός ναι, ηγέτης όχι» γράφουν πολλές βρετανικές εφημερίδες σχολιάζοντας την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Τερέζα Μέι, με τους βαρόνους του κόμματος να της γυρνούν την πλάτη και τους επίδοξους διαδόχους της να καραδοκούν.
Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αποκαλύπτει ότι ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται πιέσεις από πέντε υπουργούς της να την εκτοπίσει.

Στενός συνεργάτης του Τζόνσον δήλωσε: «Χρειαζόμαστε τον Μπόρις. Χρειαζόμαστε ένα Brexiteer- υποστηρικτή του Brexit. Χρειαζόμαστε κάποιον που μπορεί να μιλήσει και να αντιμετωπίσει ανθρώπους όπως ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν. Χρειαζόμαστε κάποιον που μπορεί να κάνει τη Βρετανία να πιστέψει και πάλι στον εαυτό της».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr