Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: Κάποιοι επιθυμούν να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες

Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: Κάποιοι επιθυμούν να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε δηλώσεις με αυστηρό και έντονο ύφος προέβη  το βράδυ της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τα έγγραφα που παρουσίασαν η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «με λύπη μας ακούσαμε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Ενδεχομένως κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών. Ενδεχομένως επιθυμούν άλλες σκοπιμότητες, ενδεχομένως να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προβαίνουν σε δηλώσεις οι οποίες σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση πραγμάτων.

“Επειδή μας παρακολουθεί ο κυπριακός λαός που πραγματικά ενδιαφέρεται να υπάρξει αποτέλεσμα στις συζητήσεις εδώ στην Ελβετία, θα καλέσω τον υπουργό Εξωτερικών να μιλήσει δημόσια για την τουρκική πρόταση. Να δώσει στη δημοσιότητα, να περιγράψει την τουρκική πρόταση όπως έχει υποβληθεί στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λευκωσία είδε αρνητικά την ενέργεια του Μ.Τσαβούσογλου, λόγω του γεγονότος ότι συμφωνήθηκε να μην γίνουν δηλώσεις.

Αντιθέτως ο Τούρκος ΥΠΕΞ φεύγοντας από το κτίριο όπου είχαν την απογευματινή τους συνάντηση ο Ν.Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, συνομίλησε με την αντιπροσωπεία της πλατφόρμας UnitedCyprus, σχολιάζοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έκανε ένα βήμα πίσω και η τουρκοκυπριακή ένα βήμα μπροστά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ταμασού Ησαΐας: «Το να εμμένεις, για να καλύψεις το αμάρτημά σου, γιατί τιτρώσκεται ο εγωισμός σου, δεν είναι λύση. Είναι συνταγή καταστροφής»

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr