Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλευτής του κόμματος Μακρόν δάγκωσε οδηγό ταξί για 12 ευρώ

Βουλευτής του κόμματος Μακρόν  δάγκωσε οδηγό ταξί για 12 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Laetitia Avia, βουλευτής Παρισιού του κόμματος Μακρόν «Δημοκρατία εμπρός», φέρεται να εμπλέκεται σε μια απίστευτη ιστορία, την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα Canard enchaîné.

Δικηγόρος στο επάγγελμα η Laetitia Avia κατηγορείται από την εφημερίδα ότι δάγκωσε έναν οδηγό ταξί την Παρασκευή 23 Ιουνίου, δηλαδή μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η αστυνομία παρενέβη για να θέσει τέλος στην διαμάχη που άναψε ανάμεσα στον ταξιτζή και στην βουλευτή του Μακρόν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής κλήθηκε να πληρώσει την κούρσα αξίας 12 ευρώ. Δεν είχε όμως μαζί της ψιλά και το POS του ταξιτζή είχε χαλάσει. Ο ταξιτζής της πρότεινε να την οδηγήσει σε μια τράπεζα, αλλά αυτό δεν άρεσε στην Laetitia Avia.

«Η συμπεριφορά του την οδήγησε να δαγκώσει τον ταξιτζή στον ώμο για να σταματήσει -γεγονός το οποίο αναγνώρισε η ίδια μπροστά μας», έγραψαν στην αναφορά τους οι αστυνομικοί της περιοχής Saint-Mandé (Val-de-Marne). Οι αστυνομικοί, μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφεραν ότι η νεαρή γυναίκα τους είπε ότι είναι βουλευτής, με απαράδεκτο ύφος».

Tι δήλωσε η ίδια

Η ίδια η βουλευτής δήλωσε στον Τύπο:«Φοβήθηκα πάρα πολύ, δεν τον δάγκωσα, απλά τον άρπαξα από τον ώμο». Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, χρειάστηκαν «45 λεπτά διαπραγμάτευσης» για να πληρώσει την κούρσα της. Η βραδιά έληξε στο αστυνομικό τμήμα. Η Laetitia Avia κατέθεσε μήνυση για εγκλεισμό και ο ταξιτζής κατέθεσε μήνυμα για σωματική επίθεση, γράφει η σατιρική εφημερίδα.

Το εκπληκτικό είναι ότι στις 3 Ιουλίου, όταν ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης, έπλεξε το εγκώμιο της Laetitia Avia, η οποία έγινε αμέσως γνωστή σε όλη τη Γαλλία και όλα τα γαλλικά ΜΜΕ ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή της.

Μιλώντας στη βουλή για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης, ο Εντουάρ Φιλίπ ξεκίνησε εγκωμιάζοντας την Σιμόν Βέιλ, η οποία πέθανε πρόσφατα, καθώς και τους αγώνες της για την εκπαίδευση.

«Θα ήθελα τώρα να σας μιλήσω για μια άλλη γυναίκα» συνέχισε ο Φιλίπ, προκαλώντας ερωτηματικά στο κοινοβούλιο.

«Το 2003 αυτή η γυναίκα άνοιξε τις βαριές πόρτες ενός μεγάλου πανεπιστημίου του Παρισιού. Αυτή η νεαρή γυναίκα ποτέ δεν υπολόγιζε ότι μια μέρα θα βρισκόταν στη βουλή. Μεγάλωσε στο προάστιο Seine-Saint-Denis, είναι κόρη ενός οδηγού και μιας νοσοκόμας. Εγινε δικηγόρος και εργάστηκε σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Στη συνέχεια άνοιξε το δικό της γραφείο. Αυτή η νεαρή γυναίκα βρίσκεται σήμερα ανάμεσά μας», είπε ο Εντουάρ Φιλίπ, προκαλώντας έκπληξη και αμηχανία στους βουλευτές.

Ωστόσο, αρκετά γαλλικά ΜΜΕ είχαν ενδιαφερθεί για την Laetitia Avia προεκλογικά. Σε ένα άρθρο της η Libération έγραφε ότι αυτή η δικηγόρος είχε «ανέβει στο τρένο του Μακρόν όπως παίρνει κανείς ένα ταξί Uber». Συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν πριν από δέκα χρόνια, είχαν συνεργαστεί στα νομικά για 9 μήνες και στη συνέχεια η μοίρα τους χωρίστηκε, αλλά αντάλλασσαν ευχές κάθε χρόνο.

Μόλις ο Μακρόν ίδρυσε το κόμμα του, η Laetitia Avia έγινε αμέσως στέλεχος και ανέλαβε να επιλέγει υποψηφίους βουλευτές. Υποψήφια και η ίδια έκανε εκστρατεία πόρτα-πόρτα για να εκλεγεί. Η επιμονή της έφερε αποτέλεσμα, αφού κέρδισε την δεξιά βουλευτή Valérie Montandon (LR) με 64%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr