Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kάλεσμα Γκορμπατσόφ σε Πούτιν και Τραμπ να αποκαταστήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης

Kάλεσμα Γκορμπατσόφ σε Πούτιν και Τραμπ να αποκαταστήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Kάλεσμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ να “βάλουν τα πάντα στο τραπέζι” ώστε “να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης” μεταξύ των δύο χωρών έκανε ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

“Πάνω απ’ όλα, είναι καλό που επιτέλους θα γίνει αυτή η συνάντηση. Αν και είναι κρίμα που γίνεται μόλις τώρα” είπε ο Γκορμπατσόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. “Χάσαμε πολύ χρόνο. Πρέπει να ανακτήσουμε τον χαμένο χρόνο. Και πρέπει να αποκαταστήσουμε το κλίμα εμπιστοσύνης”, τόνισε.

“Χρειάζεται μια ώθηση από τους ηγέτες”

“Χρειάζεται μια ώθηση από τους ηγέτες, όπως έγινε στο Ρέικιαβικ το 1986”, συνέχισε ο 86χρονος Γκορμπατσόφ, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν. “Πρέπει να τεθούν όλα στο τραπέζι και να εφαρμοστούν μηχανισμοί συνεργασίας. Αυτό πρέπει να γίνει όχι μόνο σε συγκεκριμένα ζητήματα, έστω και σημαντικά, αλλά στο σύνολο των προβλημάτων”, επέμεινε.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ ήταν ψυχρές την εποχή που ο Γκορμπατσόφ προχώρησε σε μια πρωτοβουλία προσέγγισης με τη Δύση, υποσχόμενος ταυτόχρονα μια πολιτική ανοίγματος και διαφάνειας, την περεστρόικα, στην τότε Σοβιετική Ένωση. Το 1985 και το 1986 συναντήθηκε με τον Ρίγκαν στη Γενεύη και το Ρέικιαβικ, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί αύριο με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της G20. Ο Τραμπ πάντως, παραμονές αυτές της συνάντησης, χαρακτήρισε “αποσταθεροποιητική” τη στάση της Μόσχας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr