Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τελικό ανακοινωθέν των G20 – Τι συζητήθηκε μεταξύ των ηγετών

Το τελικό ανακοινωθέν των G20 – Τι συζητήθηκε μεταξύ των ηγετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου των G20 που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο επιβεβαιώνει:

Την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού, συμπεριλαμβανομένων των μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών, αναγνωρίζοντας τον ρόλο των εργαλείων της νόμιμης εμπορικής άμυνας.

Τον σημαντικό ρόλο του διεθνούς εμπορικού συστήματος που στηρίζεται σε κανόνες.

Την δέσμευση για την βελτίωση των μηχανισμών διαπραγμάτευσης, παρακολούθησης κι επίλυσης διαφορών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Την δέσμευση όλων των χωρών-μελών της ομάδας G20 πλην των ΗΠΑ, ότι η Συμφωνία του Παρισιού είναι μη αναστρέψιμη, ενώ τα μέλη -πλην των ΗΠΑ- συμφωνούν για την ταχεία εφαρμογή της.

Την συνεργασία των ΗΠΑ με άλλες χώρες, προκειμένου αυτές να βοηθηθούν στην πιο καθαρή κι αποδοτική αξιοποίηση ορυκτών καυσίμων.

Μόσχα και Πεκίνο μπλόκαραν τις κυρώσεις εναντίον των διακινητών προσφύγων και μεταναστών

Μόσχα και Πεκίνο αντιτάχθηκαν σε ευρωπαϊκή πρόταση για την επιβολή κυρώσεων εναντίον των διακινητών προσφύγων και μεταναστών που μεταφέρουν ανθρώπους από την Αφρική προς την Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες του Euractiv.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διένειμε στα μέλη της G20 ένα έγγραφο υποστήριξης της πρότασής του για την επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ στους διακινητές ανθρώπων.

Η ιδέα είχε συζητηθεί και είχε λάβει αρκετή υποστήριξη, σύμφωνα με εκπρόσωπο που μετείχε στις συνομιλίες, αλλά η Κίνα και η Ρωσία διαφώνησαν με την πρόταση.

Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και η απαγόρευση των μετακινήσεων είναι τα ελάχιστα μέτρα που μπορούν να ληφθούν σε βάρος των διακινητών σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ χθες, πρώτη μέρα της Συνόδου κορυφής της G20.

“Δυστυχώς, οφείλω να παραδεχτώ ότι σήμερα δεν λάβαμε πλήρη υποστήριξη σε αυτά τα ελάχιστα μέτρα”, τόνισε με λύπη.

Το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων ωθεί τους μετανάστες στους πιο επικίνδυνους δρόμους προκειμένου να διασχίσουν τη Μεσόγειο, καταγγέλλει η οργάνωση Γιατροί του Κόσμου.

“Αν αυτό δεν αλλάξει θα είναι μια θλιβερή απόδειξη της υποκρισίας ορισμένων μελών της G20. Σήμερα είναι δύσκολο να είναι κανείς αισιόδοξος”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καλώντας τους ηγέτες που μετείχαν στη σύνοδο να επιδείξουν “περισσότερη συνεργασία και λιγότερο κυνισμό”.

Ο Μακρόν εξήγγειλε την πραγματοποίηση νέας διάσκεψης στο Παρίσι στις 12 Δεκεμβρίου, για την βελτίωση της Συμφωνίας του Παρισιού

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στην διάσκεψη της G20 ότι το Παρίσι θα φιλοξενήσει μία διάσκεψη στις 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να γίνει μεγαλύτερη πρόοδος στις Συμφωνία του Παρισιού του 2015.

Η διάσκεψη αυτή θα έχει ως στόχο την εξεύρεση ιδιωτικών, αλλά και δημοσίων οικονομικών κεφαλαίων για χρηματοδότηση δράσεων στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού.

Οι ΗΠΑ θα διαθέσουν 639 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να χρηματοδοτηθούν ανθρωπιστικά προγράμματα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε τη διάθεση 639 εκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων.

Στα κεφάλαια αυτά, συμπεριλαμβάνονται και 331 εκατομμύρια δολάρια για την χρηματοδότηση επισιτιστικών προγραμμάτων σε τέσσερις χώρες (Σομαλία, Νότιο Σουδάν, Νιγηρία, Υεμένη).

Η δέσμευση Τραμπ έγινε στην σύνοδο των κρατών-μελών της ομάδας G20 που πραγματοποιείται στο Αμβούργο, ενώ η χρηματοδότηση θα διοχετευθεί στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Διατροφής του ΟΗΕ (UN World Food Program).

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε για την μη εμπλοκή της Ρωσίας στον προεκλογικό αγώνα των ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε τους ηγέτες των χωρών-μελών της ομάδας G20 ότι η χώρα του, δεν είχε εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

“Τα φλέγοντα διεθνή θέματα” συζήτησαν οι πρόεδροι Σι και Τραμπ

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ συζήτησαν στο περιθώριο της διάσκεψης της ομάδας των χωρών G20 “τα φλέγοντα διεθνή θέματα” μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τραμπ και Άμπε συζήτησαν την κατάσταση κλιμάκωσης της έντασης από την Βόρεια Κορέα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε συζήτησαν το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας στο περιθώριο της διάσκεψης της ομάδας των χωρών-μελών της G20 στο Αμβούργο.

Καθώς εξετάζω την παρούσα κατάσταση, με έμφαση στο περιβάλλον ασφάλειας της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, πιστεύουμε ότι έχει επιβαρυνθεί σημαντικά”, είπε ο Άμπε στον Τραμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr