Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Λαβρόφ επιτέθηκε στις ΗΠΑ: “Η κατάσταση είναι εξοργιστική”

Γιατί ο Λαβρόφ επιτέθηκε στις ΗΠΑ: “Η κατάσταση είναι εξοργιστική”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την υπομονή του απέναντι στις ΗΠΑ άρχισε να χάνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος κάνει λόγο για εξοργιστική κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο Λαβρόφ αναφέρεται στο θέμα της κατάσχεσης οικημάτων που αποτελούν ιδιοκτησία της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, στην οποία είχε προβεί η αμερικανική κυβέρνηση στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, για να συνετίσει την Μόσχα στο ζήτημα της Ουκρανίας και της Κριμαίας, αφού είχε απελάσει τότε και 35 ρώσους διπλωμάτες.

Ο Λαβρόφ χρησιμοποιώντας μια σκληρή γλώσσα, επέκρινε τη σημερινή αμερικανική κυβέρνηση για την αδράνεια που δείχνει στο ζήτημα της κατάσχεσης προειδοποιώντας την παράλληλα ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να δώσει την δική της απάντηση στο ζήτημα αυτό.

«Η κατάσταση αυτή είναι εξοργιστική.Θεωρώ ότι για μια τόσο μεγάλη χώρα όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο, είναι απλώς ντροπή να αφήνει την κατάσταση να αιωρείται» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών από το Μάουερμπαχ της Αυστρίας.

Υπενθύμισε δε ότι την απόφαση για τις απελάσεις και την κατάσχεση είχε πάρει τον Δεκέμβριο του 2016 η απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα, που όπως είπε «επιχείρησε να δηλητηριάσει τα μέγιστα τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας και να κάνει κάθε τι ώστε η κυβέρνηση του Ντοναλντ Τραμπ να πέσει στην παγίδα».

Ο Λαβρόφ είπε ότι «σκεφτόμαστε να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα» χωρίς ωστόσο να τα προσδιορίσει.Αρκέστηκε απλώς να πει: «Δεν προτίθεμαι, με όλο τον σεβασμό που έχω στα ΜΜΕ, να συζητήσω το θέμα δημοσίως και παρά την δική σας επιθυμία να ενημερωθείτε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr