Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mακρόν: Τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει με τις ΗΠΑ

Mακρόν: Τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Τίποτα δεν μπορεί να χωρίσει ποτέ» τη Γαλλία από τις ΗΠΑ δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη σύντομη ομιλία που εκφώνησε δίπλα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο τέλος της παραδοσιακής στρατιωτικής παρέλασης της 14ης Ιουλίου.

Η Γαλλία βρήκε στην ιστορία της «σίγουρους συμμάχους, φίλους που έσπευσαν να μας βοηθήσουν» και οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανήκει σ’ αυτούς, γι’ αυτό τίποτε δεν θα μας χωρίσει ποτέ», τόνισε ο Μακρόν μιλώντας από το επίσημο βήμα.

Η παρουσία σήμερα δίπλα μου του Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του είναι η ένδειξη μιας φιλίας που διατρέχει τον χρόνο» ανέφερε.
Οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ παρακολούθησαν Αμερικανούς και Γάλλους στρατιώτες να παρελαύνουν μαζί στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού για τα 100 χρόνια από την είσοδο των ΗΠΑ στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς για τη γαλλική εθνική γιορτή της Ημέρας της Βαστίλης.

Ο Μακρόν έφθασε στον τόπο διεξαγωγής της παρέλασης όρθιος πάνω σ’ ένα στρατιωτικό τζιπ και περιστοιχισμένος από ιππικό, ενώ ο Τραμπ έφθασε με τη σύζυγό του, Μελάνια, μ’ ένα μαύρο σεντάν. Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ υποδέχθηκε η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν.
Κατά την παρέλαση, οι δύο ηγέτες κάθισαν μαζί σε μια εξέδρα χειροκροτώντας, καθώς υπερίπταντο στρατιωτικά αεροσκάφη. Ο Τραμπ χαιρέτησε στρατιωτικά την ώρα που στρατιωτικό προσωπικό παρήλαυνε με φόντο την Αψίδα του Θριάμβου.

Η παρέλαση έγινε μία ημέρα μετά από τις συνομιλίες Τραμπ – Μακρόν και το δείπνο που είχαν συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους σε εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ. «Θαυμάσιο βράδυ με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την κα Μακρόν. Πήγαμε στον Πύργο του Άιφελ για δείπνο. Οι σχέσεις με τη Γαλλία ισχυρότερες παρά ποτέ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Με τις σημερινές εκδηλώσεις ολοκληρώνεται η επίσκεψη Τραμπ στο Παρίσι, την οποία ο Μακρόν χρειαζόταν για να ενισχύσει τη θέση της Γαλλίας στην παγκόσμια σκηνή. Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει μείνει χωρίς πολλούς διεθνείς φίλους εξαιτίας της στάσης του στα θέματα του διεθνούς εμπορίου και της κλιματικής αλλαγής, φάνηκε χθες να αφήνει ανοικτή την πόρτα για περαιτέρω συνομιλίες για τη συμφωνία του Παρισιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr