ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νίκος Δένδιας: Το όραμα είναι η Ελλάδα να γίνει παραγωγός οπλικών συστημάτων
DW: Το Πάπιγκο έχει διχαστεί με αφορμή την κατασκευή κατοικιών εφοπλιστή - Καταγγελίες για απειλές
Ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μασάλ κάλεσε από την Τουρκία σε καταστροφή του Ισραήλ
Η Τουρκία μετέφερε νέα στρατεύματα στην τουρκο-κατεχόμενη βόρεια Συρία
O Ανδρέας Κουτσόλαμπρος νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών - Ποιοι εκλέχθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
H αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να απαγορεύσει το προσεχές διάστημα στους Αμερικανούς πολίτες να επισκέπτονται τη Βόρεια Κορέα, μετά τον θάνατο ενός Αμερικανού τουρίστα που φυλακίστηκε από την Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην χώρα.
«Εξαιτίας των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με το μεγάλο κίνδυνο σύλληψης και παρατεταμένης κράτησης (…) στη Βόρεια Κορέα, ο υπουργός (Εξωτερικών) ενέκρινε την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών στους κατόχους αμερικανικού διαβατηρίου προς τη Βόρεια Κορέα» σημείωσε η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.
Η απαγόρευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε διάστημα ενός μηνός και μονάχα οι Αμερικανοί πολίτες για τους οποίους θα έχει εκδοθεί ειδική άδεια θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα, διευκρινίζει το ΥΠΕΞ.
Η απόφαση λαμβάνεται ένα και πλέον μήνα μετά τον θάνατο την 13η Ιουνίου του Ότο Ουάρμπιερ, ενός Αμερικανού φοιτητή που είχε επαναπατριστεί σε κωματώδη κατάσταση λίγες ημέρες νωρίτερα στις ΗΠΑ, έπειτα από 18 μήνες κράτησης στη Βόρεια Κορέα.
Ο θάνατός του επιδείνωσε το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ με φόντο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας.























































