Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Hotspots για μετανάστες και πρόσφυγες στη Λιβύη σχεδιάζει η Γαλλία

Hotspots για μετανάστες και πρόσφυγες στη Λιβύη σχεδιάζει η Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γαλλία σχεδιάζει «να δημιουργήσει από αυτό το καλοκαίρι στη Λιβύη hotspots», κέντρα εξέτασης αιτήσεων ασύλου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν στη Λιβύη hotspots ώστε οι άνθρωποι να αποφεύγουν τους άμετρους κινδύνους, καθώς δεν είναι όλοι επιλέξιμοι για άσυλο. Τους ανθρώπους θα τους ψάχνουμε. Υπολογίζω να γίνει αυτό από αυτό το καλοκαίρι», με ή χωρίς την Ευρώπη, πρόσθεσε, στο περιθώριο επίσκεψης σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Ορλεάνη, στην κεντρική Γαλλία.

«Θέλω να στείλω αποστολές του Ofpra (Γαλλικό Γραφείο Προστασίας Προσφύγων και Απάτριδων) στα ιταλικά hotspots και είμαι έτοιμος να στείλω αποστολές στη Λιβύη», είπε, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην πιθανότητα να δημιουργηθούν τέτοια κέντρα στον Νίγηρα.

«Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ επιφυλακτικές, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με την Ευρώπη, αλλά εμείς, η Γαλλία, θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

«Πρέπει ωστόσο να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας, που σήμερα δεν υφίστανται», είπε ο κ. Μακρόν, εξηγώντας ότι «ο σκοπός είναι να διασφαλίζουμε μια προ-διαχείριση των αιτήσεων αντί να αφήνουμε τους ανθρώπους να διαπλέουν τη Μεσόγειο με κίνδυνο της ζωής τους».

«Έχουμε από 800.000 έως ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη Λιβύη, σε καταυλισμούς, σε υπόστεγα, αυτό δεν δείχνει ούτε την ελάχιστη ανθρωπιά», είπε ακόμη ο πρόεδρος, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη «να σταθεροποιηθεί η Λιβύη».
Ο Εμανουέλ Μακρόν πήγε να επισκεφθεί σε προσωρινό κέντρο φιλοξενίας δύο οικογένειες που απέκτησαν πριν από μερικούς μήνες το καθεστώς του πρόσφυγα, η μία από το Χαλέπι, στη Συρία, η άλλη από τη Μπραζαβίλ, στη Δημοκρατία του Κονγκό.
«Δεν υπάρχει χώρα που μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους οικονομικούς μετανάστες», είπε, αφού παρέστη σε τελετή χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε τρία πρόσωπα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιρακινό Κουρδιστάν: Επίθεση με drones κατά της κατοικίας του Νετσιρβάν Μπαρζανί

Κυρηναϊκή: Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Χάφταρ – Τι είπαν για ΑΟΖ – Εγκαίνια νέου κτηρίου ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επικεφαλής του «Συνασπισμού του Ορμούζ» για το άνοιγμα των Στενών, μεταδίδουν οι Times

Ποινική δίωξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

Ο Λίβανος συγκροτεί αντιπροσωπεία για ενδεχόμενες συνομιλίες με το Ισραήλ – Διαψεύδει η Γαλλία την ύπαρξη σχεδίου εκεχειρίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr