Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεράλ Άκσενερ: Η Τουρκάλα Λεπέν ιδρύει νέο εθνικιστικό κόμμα – Σε διάσπαση οι Γκρίζοι Λύκοι

Μεράλ Άκσενερ: Η Τουρκάλα Λεπέν ιδρύει νέο εθνικιστικό κόμμα – Σε διάσπαση οι Γκρίζοι Λύκοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκικό ακροδεξιό κόμμα MHP, οι γνωστοί στην ελληνική κοινή γνώμη ως “Γκρίζοι Λύκοι”, φαίνεται ότι βρίσκονται σε διαδικασία διάσπασης, με εκατοντάδες μέλη να παραιτούνται από το MHP.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά Μέσα, 625 μέλη του MHP από τις επαρχίες Μεσοθυνίας (Kocaeli) και Προύσας (Bursa) αποφάσισαν να συνταχθούν με τη διεγραμμένη ακροδεξιά βουλευτή Μεράλ Άκσενερ, η οποία προβάλλεται στη χώρα της ως η “Τουρκάλα Μαρίν Λεπέν”.

Η Άκσενερ δεν είναι μόνη της στην τουρκική Βουλή. Ακόμα δύο ακροδεξιοί βουλευτές, οι Ουμίτ Οζντάγ και Κοραΐ Αϊντίν, βρέθηκαν εκτός MHP και συντάχθηκαν στο πλευρό της.

Η Άκσενερ έχει παλιά κόντρα με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Είχαν αναμετρηθεί για την ηγεσία του κόμματος, όπου η Άκσενερ έχασε.

Η Άκσενερ είχε επίσης στηρίξει το “όχι” στο δημοψήφισμα στην Τουρκία, ενώ οι Γκρίζοι Λύκοι με τον Μπαχτσελί αρχηγό υποστήριξαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άκσενερ ανακοίνωσε ότι το νέο της κόμμα δεν θα είναι “ούτε δεξιό, ούτε αριστερό” (εάν σας θυμίζει κάτι αυτή η συνθηματολογία) και θα ιδρυθεί μέχρι τα τέλη του 2017 με εκείνη αρχηγό.

Το “αστέρι” της Μεράλ Άκσενερ φαίνεται να ανατέλλει ως “εναλλακτική” του τουρκικού πολιτικού συστήματος και της τουρκικής ελίτ μετά την κατάρρευση του Ερντογάν. Το γεγονός ότι η ίδια προέρχεται από την εθνικιστική άκρα δεξιά δεν προμηνύει τίποτα καλό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr