Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεράλ Ακσενέρ: Η “Τουρκάλα Λεπέν” έχει ρεύμα 20% σύμφωνα με Τούρκο δημοσκόπο

Μεράλ Ακσενέρ: Η “Τουρκάλα Λεπέν” έχει ρεύμα 20% σύμφωνα με Τούρκο δημοσκόπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η “Τουρκάλα Λεπέν”, η ακροδεξιά βουλευτής Μεράλ Ακσενέρ που διεγράφη από το Κόμμα Εθνικιστικού ΚινήματοςMHP (Γκρίζοι Λύκοι), φαίνεται ότι καταγράφει σημαντικό ρεύμα στην τουρκική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον Χάκαν Μπαϊρακτσί, ιδιοκτήτη της τουρκικής εταιρίας δημοσκοπήσεων Sonar, που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο KRT, το νέο κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ εάν γινόταν εκλογές αύριο θα συγκέντρωνε το 20% των ψήφων, ενώ οι ψήφοι του ισλαμιστικού κυβερνώντος AKP δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 42%.

Να σημειωθεί εδώ ότι το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), από το οποίο προέρχεται η Ακσενέρ, πήρε στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2015 ποσοστό 10,69%.

Σύμφωνα με τον ίδιο δημοσκόπο, ούτε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εξασφαλισμένη την επανεκλογή του στην τουρκική Προεδρία.

Για τις προεδρικές εκλογές δήλωσε ότι «εάν ο βουλευτής του [σ.σ. κεντροαριστερού κεμαλικού] CHP, Ιλχάν Κεσιτζί, συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές, μπορεί να κερδίσει, συγκεντρώνοντας το 52%-53% των ψήφων».

Η κοσμική κεμαλική Τουρκία, που στα εθνικά θέματα με την Ελλάδα είναι πολύ πιο επιθετική από τους ισλαμιστές του Ερντογάν, αγωνιά για τη “ρεβάνς” και την επιστροφή της στη διακυβέρνηση της χώρας πριν ο Τούρκος Πρόεδρος τη μετατρέψει εντελώς σε ισλαμιστικό χαλιφάτο, πράγμα που όπως πιθανολογείται θα την οδηγήσει και στον διαμελισμό της.

Οι επόμενες εκλογές στην Τουρκία, που θα είναι διπλές, βουλευτικές και προεδρικές, έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2019.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr