Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα πραγματοποιεί στρατιωτική άσκηση ανοικτά της Β. Κορέας (βίντεο)

Η Κίνα πραγματοποιεί στρατιωτική άσκηση ανοικτά της Β. Κορέας  (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας διεξάγει η Κίνα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ένταση με την Πιονγιάνγκ για το πυραυλικό και το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Άμυνας στην άσκηση στην Κίτρινη Θάλασσα (δηλαδή τη θαλάσσια λεκάνη που ορίζεται βόρεια και δυτικά από την Κίνα και ανατολικά από τη χερσόνησο της Κορέας) μετέχει το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει εικονική απόβαση, δοκιμή οπλικών συστημάτων και συστημάτων αεράμυνας καθώς και εκτόξευση δεκάδων πυραύλων.

Το Πεκίνο δεν ανακοίνωσε πόσο θα διαρκέσει η άσκηση, δέσμευσε όμως την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή απαγορεύοντας τον διάπλου εμπορικών πλοίων.

Άγνωστο επίσης είναι αν η άσκηση αποσκοπεί στο να στείλει ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην Πιονγιάνγκ.

Δείτε το βίντεο:

Η Κίνα είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος και εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας. Το περασμένο Σάββατο, ωστόσο, ενέκρινε την επιβολή νέων εμπορικών κυρώσεων κατά του καθεστώτος με τον υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι να απευθύνει -μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- έμμεση έκκληση στην Πιονγιάνγκ να σταματήσει το πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα. Ο Γουάνγκ είπε ότι η Κίνα θα στηρίξει άνευ όρων τις κυρώσεις, μολονότι θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα του.

Από το 2006 η Βόρεια Κορέα έχει κάνει έξι πυρηνικές δοκιμές, εκ των οποίων τις δύο τον περασμένο χρόνο, ενώ παράλληλα κλιμακώνει τις δοκιμές πυραύλων αψηφώντας τις εις βάρος της κυρώσεις και τη διεθνή κατακραυγή.

Μάλιστα, σύμφωνα με νέα έκθεση του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν απέχει μια ανάσα από την απόκτηση λειτουργικών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Φωτεινή βολίδα στον ουρανό της Καλιφόρνιας – Αστροφυσικός εξηγεί τι ήταν

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr