Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η γαλλική Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο για οικονομική εκκαθάριση της πολιτικής σκηνής της χώρας

Η γαλλική Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο για οικονομική εκκαθάριση της πολιτικής σκηνής της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία,

Η Εθνική Συνέλευση της Γαλλίας ενέκρινε την Τετάρτη ένα νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην οικονομική εκκαθάριση της εθνικής πολιτικής, μετά από σκληρές αντιπαραθέσεις σχετικά με μια ρήτρα, που διαλύει τα κοινοβουλευτικά εκλογικά ταμεία, τα οποία οι επικριτές λένε ότι ενθαρρύνουν την πελατειακή σχέση με τους ψηφοφόρους.

Το νομοσχέδιο είναι το δεύτερο από τα δύο σχετικά με τη δημόσια δεοντολογία – ένα βασικό θέμα για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, στην οποία κυριάρχησαν επί μήνες κατηγορίες οικονομικών ατασθαλιών εναντίον του συντηρητικού αντιπάλου Φρανσουά Φιγιόν ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε αδίκημα.

Η κατώτερη Επιτροπή του Κοινοβουλίου, η οποία έχει την τελευταία λέξη επί του θέματος, ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου κατά 412 ψήφους έναντι 74.
Οι βουλευτές από το κόμμα του Φιγιόν, οι Ρεπουμπλικάνοι, ψήφισαν κατά του κειμένου, ενώ οι σοσιαλιστές βουλευτές και το Κομμουνιστικό Κόμμα απείχαν.
Το κόμμα του Μακρόνείχε την πλειοψηφία στη βουλή.

Η Γερουσία αρνήθηκε να εγκρίνει το νομοσχέδιο, λόγω της πρότασης για κατάργηση των κονδυλίων εκλογικής περιφέρειας, η οποία υποστηρίζει το κεντροδεξιό κόμμα βοηθά τους νομοθέτες στις εκλογικές τους περιφέρειες να “αγκυροβολήσουν”.

Οι δύο νόμοι απαγορεύουν από κοινού στους υπουργούς, στους εθνικούς νομοθέτες και στους τοπικά εκλεγμένους αξιωματούχους να απασχολούν μέλη της οικογένειας του, να εμποδίζουν τα άτομα με ποινικό μητρώο να διεκδικήσουν εκλεγμένο αξίωμα και να αρνούνται στους βουλευτές το δικαίωμα να αναλαμβάνουν συμβουλευτικούς ρόλους κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Η ψηφοφορία έγινε μία ημέρα μετά την αναγκαστική παραίτηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης από την υποψηφιότητά του στο Συνταγματικό Δικαστήριο, αφού οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για κατηγορίες, ότι πλήρωσε την κόρη του με δημόσιους πόρους για πλαστή δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr