Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί “βλέπουν” πόλεμο με τη Β. Κορέα – Τι έδειξε δημοσκόπηση

Οι Αμερικανοί “βλέπουν” πόλεμο με τη Β. Κορέα – Τι έδειξε δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων στις ΗΠΑ δηλώνει ότι πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βόρεια Κορέα πιθανότατα θα συμμετάσχουν σε στρατιωτική σύγκρουση στο εγγύς μέλλον, αποκάλυψε μια νέα δημοσκόπηση του Rasmussen την Παρασκευή.

Το 63% των Αμερικανών δηλώνουν ότι πιστεύουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, καθώς δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

“Οι περισσότεροι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι είναι πιθανό οι Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα να βρίσκονται σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα”, αναφέρει η δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά και σε απευθείας σύνδεση από την Τετάρτη μέχρι την Πέμπτη μεταξύ 1.000 αμερικανών πολιτών και έχει περιθώριο σφάλματος + 3%.

Οι εντάσεις γύρω από τη Βόρεια Κορέα ήταν υψηλές τους τελευταίους μήνες και έχουν κλιμακωθεί περαιτέρω μετά την αύξηση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το Σάββατο, σε απάντηση των εκτοξεύσεων πυραύλων του Ιουλίου από το Πιονγιανγκ.

Η κίνηση προκάλεσε σκληρή κριτική από την Πιονγιάνγκ, η οποία στη συνέχεια δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για την ανάληψη αντιποίνων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε τις νέες κυρώσεις που καταρτίστηκαν από τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ με τη σειρά του, προειδοποίησε, ότι οι πιθανές ενέργειες της Βόρειας Κορέας θα αντιμετωπίζονται με “φωτιά και οργή” από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά τη δήλωση, η Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι εξετάζει μια επίθεση κοντά στο νησί Guam του Ειρηνικού, όπου βρίσκονταν αρκετές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι «Οι στρατιωτικές μας επιλογές είναι πλέον στη θέση τους, έτοιμες και οπλισμένες αν η Βόρειος Κορέα αντιδράσει μη σοφά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση – Γυμνάσια με πυρηνικά όπλα

Γάζα: Κινδυνεύει η επανεκλογή Μπάιντεν;

Οι Αμερικανοί διαφωνούν με ισραηλινή εισβολή στη Ράφα

Το Ισραήλ ξεκίνησε την απομάκρυνση 100.000 άμαχων Παλαιστινίων από τη Ράφα

Εκλεκτές παρθένες για το χαρέμι του Κιμ Γιονγκ Ουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr