Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σιβυλλική δήλωση Άσαντ: Νικήσαμε τους τρομοκράτες αλλά “η μάχη συνεχίζεται”

Σιβυλλική δήλωση Άσαντ: Νικήσαμε τους τρομοκράτες αλλά “η μάχη συνεχίζεται”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι μολονότι η χώρα του απέτρεψε τα σχέδια της Δύσης για την ανατροπή του, ο στρατός δεν έχει ακόμη νικήσει τους ηττημένους τζιχαντιστές και ότι η μάχη συνεχίζεται.

Σε ομιλία του προς τα μέλη του διπλωματικού σώματος, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Σύρος Πρόεδρος είπε ότι μολονότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι πλησιάζει η νίκη, μετά από εξίμισι χρόνια εμφυλίου πολέμου, “η μάχη συνεχίζεται”.

“Το πού θα πάμε μετά και αν θα καταστεί δυνατόν να μιλήσουμε για νίκη… αυτό είναι άλλο θέμα”, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοούσε.

Όπως είπε, η άμεση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη που παρείχαν στη Δαμασκό το Ιράν, η Ρωσία και η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου επέτρεψε να σημειωθούν νίκες στο πεδίο των μαχών αλλά και να ελαττωθεί το βάρος του πολέμου.

Η παύση των εχθροπραξιών, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Μόσχας, βοήθησε να τερματιστεί η αιματοχυσία και ανάγκασε τους “τρομοκράτες” να παραδόσουν τα όπλα τους και να τους δοθεί αμνηστία από το κράτος”, συνέχισε.

Αναφερόμενος στις διπλωματικές σχέσεις της Συρίας με τον υπόλοιπο κόσμο, ο Άσαντ είπε ότι οι χώρες που επιθυμούν να ξανανοίξουν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό ή να συνεργαστούν με το καθεστώς θα πρέπει να διακόψουν “κάθε σχέση με την τρομοκρατία”.

“Δεν είμαστε απομονωμένοι, όπως νομίζουν. Η αλαζονεία τους τούς κάνει να πιστεύουν κάτι τέτοιο”, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τις πρεσβείες τους στη Δαμασκό όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος, το 2011.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

22 επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Βόρεια και Ανατ. Συρία τον Νοέμβριο

Η Τουρκία μετέφερε νέα στρατεύματα στην τουρκο-κατεχόμενη βόρεια Συρία

Η Φλόριντα χαρακτηρίζει Μουσουλμανική Αδελφότητα και Μουσουλμανική Οργάνωση Πολιτικών Δικαιωμάτων ως τρομοκρατικές οργανώσεις

Ο ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μασάλ κάλεσε από την Τουρκία σε καταστροφή του Ισραήλ

Νίκος Καραχάλιος: Η Καρυστιανού συμβουλεύεται μία αστρολόγο, μία «γερόντισσα» από τη Συρία ενώ «παίζει» κι ένας Αρχάγγελος (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr