ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ
Στην πατρική εστία του Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο Νίκος Δένδιας προσκεκλημένος στη Σλάβα του Σέρβου Προέδρου - Ο ιερός συμβολισμός
Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία
Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής - Η κατάσταση της υγείας του
Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να απομακρυνθεί το άγαλμα του φιλόσοφου Διογένη, που από το 2006 έχει στηθεί στη Σινώπη του Πόντου, ζητούν ακραίοι Τούρκοι που δεν θέλουν η πόλη τους να “ταυτίζεται” με την ελληνική φιλοσοφία και ευρύτερα με το ελληνικό της παρελθόν.
Όπως γράφει η εφημερίδα Haberturk, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ερμπακάν, Ισμαήλ Τεζίτς, σε δηλώσεις που έκανε για την αφαίρεση του αγάλματος που βρίσκεται στην είσοδο της Σινώπης, επεσήμανε πως δεν είναι εναντίον της τέχνης και των αγαλμάτων, αλλά είναι εναντίον εκείνων που μέσω του αγάλματος «κολλούν» την ελληνική φιλοσοφία στην Σινώπη.
Η εφημερίδα Takvim διευκρινίζει ότι το εν λόγω άγαλμα έστησε το 2006 ο τότε δήμαρχος Σινώπης, Ζεκί Γιλμάζ.
Τα μέλη της «Πλατφόρμας της Αυθεντικής Σινώπης», ζήτησαν την αφαίρεση του αγάλματος και μέσω του δημοσιογράφου Μετέ Τσάγντας, δήλωσαν τα εξής:
«Εμείς δεν είμαστε εναντίον του αγάλματος. Είμαστε αντίθετοι στο να δοθεί η αντίληψη της ελληνικής πόλης για την Σινώπη. Ο Διογένης υποστήριζε την φιλοσοφία του κυνισμού. Στον κυνισμό, δεν υπάρχει ο Θεός, η οικογένεια και η κοινωνική ζωή. Ακόμα και οι Έλληνες δεν έστησαν το άγαλμα του».
























































