ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πρόταση Μπερλουσκόνι για παράλληλο νόμισμα στην Ιταλία πανικόβαλε την Ε.Ε.

Η πρόταση Μπερλουσκόνι για παράλληλο νόμισμα στην Ιταλία πανικόβαλε την Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρόταση Μπερλουσκόνι για παράλληλο νόμισμα στην Ιταλία πανικόβαλε την Ε.Ε., καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έσπευσε άμεσα να δηλώσει την κατηγορηματική της αντίθετη στην συγκεκριμένη πρόταση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όπως ανέφερε η Κομισιόν, υπάρχει μόνο ένα νόμισμα στην ευρωζώνη, χωρίς να υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα.

Σε άρθρο του στην συντηρητική εφημερίδα Libero, o Ιταλός μεγιστάνας και επικεφαλής της κεντροδεξιάς Forza Italia έγραψε: «Όλες οι πιο σημαντικές χώρες, από τις ΗΠΑ μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσική Ομοσπονδία και την Ιαπωνία καταπολέμησαν την κρίση και κόβοντας νόμισμα. Θα έπρεπε να το κάνουμε και εμείς, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στην φάση αυτή, ο πληθωρισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος».

Ο κ. Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι «η πρόταση δυο νομισμάτων (ενός εθνικού για τις εσωτερικές συναλλαγές και ενός άλλου, κοινού, για τις διεθνείς συναλλαγές) αναφέρεται σε μια πραγματικότητα ουσιαστικά παρόμοια με εκείνη που υπήρχε στην δεκαετία του 1980 και του 1990, με τη λιρέττα και το ECU, για μερική επανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας του κράτους».

Οι αναφορές του κ. Μπερλουσκόνι έγιναν δεκτές την Τρίτη με άνοδο στις αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Αβραμόπουλος: Στη Βουλή το αίτημα για την άρση ασυλίας του- Τα τρία αδικήματα που τον βαραίνουν

Δ. Αβραμόπουλος: Στο υπ. Δικαιοσύνης το αίτημα άρσης ασυλίας του για το Qatargate

Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr