ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Σοσιαλιστικό Κόμμα,


















































«Ασκέρι» για κλάματα: Απέναντι από τη Σάμο οι αποτυχημένοι Τούρκοι κομάντος που ΔΕΝ κατάφεραν να νικήσουν τους Κούρδους
Ο Γιάνης Βαρουφάκης εργαλειοποιήθηκε από την τουρκική προπαγάνδα (βίντεο)
Υπόθεση Μαζωνάκη - Η Νίνα Κασιμάτη κατακεραύνωσε τους νεόπλουτους κοτζαμπάσηδες «πελάτες» των γιατρών του Κολωνακίου
Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου
Ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν περιχαρής που συναντήθηκε με τον ψευδοΥΠΕΞ του αποσχιστικού ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη μετονομασία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο συνετρίβη τόσο στις προεδρικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές πρότεινε ο σοσιαλιστής βουλευτής, πρώην υπουργός Γεωργίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος των κεντροαριστερών κυβερνήσεων μεταξύ 2014 και 2017 Στεφάν Λε Φολ.
Το όνομα το οποίο πρότεινε ο κ. Λε Φολ είναι «Οι Σοσιαλιστές».
«Πρέπει να δώσουμε μια δυναμική μεταρρύθμισης», είπε ο βουλευτής, σημειώνοντας ότι το νέο όνομα πρέπει να είναι «πιο απλό και πιο ανοικτό: οι Σοσιαλιστές».
«Υπάρχουν οι Ρεπουμπλικανοί (σ.σ. Κεντροδεξιά), οι Ανυπότακτοι (σ.σ. Αριστερά), οι Πράσινοι. Υπάρχουν πλέον και οι Εποικοδομητικοί (σ.σ. κεντρώοι και κεντροδεξιοί που στηρίζουν την προεδρία Μακρόν και την κυβέρνηση Φιλίπ). Θα ήταν ένας τρόπος να είμαστε παρόντες», πρόσθεσε.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα διαθέτει πλέον κοινοβουλευτική ομάδα 31 βουλευτών σε σύνολο 577 στην γαλλική Εθνοσυνέλευση, κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου, υπό το όνομα «Νέα Αριστερά».
Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στη Γαλλία, η μεταλλαγμένη σοσιαλδημοκρατία, παρακολούθημα της Δεξιάς, έχει καταρρεύσει. Πάντως εάν ψάχνουν όνομα οι Γάλλοι μπορούν να ονομαστούν ΔΗΣΥ και να πάρουν και τον Σταύρο Θεοδωράκη για αρχηγό.























































