Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Σκόπια φοβούνται άξονα Αθήνας-Βελιγραδίου για να τα έχουν από κάτω

Τα Σκόπια φοβούνται άξονα Αθήνας-Βελιγραδίου για να τα έχουν από κάτω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σερβία, Σκόπια,

“Άξονα” Αθήνας-Βελιγραδίου με στόχο να “περιοριστεί” η βουλγαρική επιρροή στα Σκόπια υποψιάζονται Σκοπιανοί αναλυτές, οι οποίοι προσπαθούν με θεωρίες συνωμοσίας να αποποιηθούν τις ευθύνες τους στα αδιέξοδα τους.

Σε δηλώσεις του πριν μερικές ημέρες στη σκοπιανή υπηρεσία της ιστοσελίδας της (γερμανικής) DEUTSCHE WELLE, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του κρατιδίου (1991-1993), Ντένκο Μάλεσκι, επιχειρώντας να ερμηνεύσει την πρόσφατη διπλωματική κρίση μεταξύ της χώρας του και της Σερβίας, αναφέρει ότι μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Καλής Γειτονίας μεταξύ ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας «παρατηρείται ενεργοποίηση των σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας, με στόχο την παρεμπόδιση της αύξησης της βουλγαρικής επιρροής στην “Μακεδονία”».

«Πρόκειται για περιφερειακά συμφέροντα που δεν μπορούν να ανατραπούν από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ωστόσο η ένταξή μας εκεί θα μας προστάτευε από ανάλογες επιρροές από τους γείτονες στις πολιτικές της “Μακεδονίας”», καταλήγει ο Μάλεσκι.

Και ο πρώην Πρέσβης Μπλαγκόι Ζάσοφ εκτιμά πως «…αποτελεί συνέχιση της στάσης που τηρεί η Σερβία έναντι της “Μακεδονίας” το τελευταίο διάστημα – από την πρώτη δήλωση του ΥΠΕΞ Ντάτσιτς για τη συνταγματική ονομασία μέχρι την επανάληψή της στη Θεσσαλονίκη – και έχω την εντύπωση ότι υπάρχει διαβούλευση και συνεχείς επαφές μεταξύ Αθήνας και Βελιγραδίου σε σχέση με την “Μακεδονία”», αναφέρει ο Ζάσοφ και εκτιμά ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να αντιδράσει με ηρεμία, χωρίς να λάβει ιδιαίτερα μέτρα, «επειδή σύντομα θα αποκαλυφθεί το παρασκήνιο της όλης κατάστασης».

Δεν είναι τυχαίο ότι το πολυεθνικό βαλκανικό κρατίδιο έχει εγκλωβιστεί στα αδιέξοδά του.

Αντί να κάνουν γόνιμη αυτοκριτική αναγνωρίζοντας τις αστοχίες, τις προκλητικές και ανερμάτιστες συμπεριφορές τους, που είναι και τα αποκλειστικά αίτια της κακοδαιμονίας τους, αναζητούν θεωρίες συνωμοσίας για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr