ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη σύνθεση της κυβέρνησής του στη βάση της αυτοδύναμης πλειοψηφίας που κατέκτησε το Σοσιαλιστικό Κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Η κυβέρνηση, η οποία θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα είναι μικρότερη από την προηγούμενη, επίσης του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ειδικότερα, η νέα κυβέρνηση υπό τον Έντι Ράμα, θα αποτελείται από 15 υπουργούς, έναντι 21 μελών που είχε η προηγούμενη. Εξ αυτών οι οκτώ είναι γυναίκες.
Στο υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει ο Ντμίτρι Μπουσάτι, ενώ στην κυβέρνηση εισέρχεται και ο πρώην πρωθυπουργός Παντελής Μάικο, ο οποίος τοποθετήθηκε στο νεοϊδρυθέν χαρτοφυλάκιο για τους Αλβανούς της διασποράς.
Πρόεδρος της Βουλής ορίστηκε το ιστορικό στέλεχος των Σοσιαλιστών Γκραμός Ρούτσι.
Η ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος προκάλεσε αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, με το Δημοκρατικό Κόμμα να κάνει λόγο για «κυβέρνηση απογόνων του Ενβέρ Χότζα» και το Κόμμα Εναλλακτικής Ολοκλήρωσης να προαναγγέλλει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα καταστούν «εφιάλτης» για τους κυβερνώντες.























































