Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ορκίζεται σήμερα η παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ορκίζεται σήμερα η παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 13:00 σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να ορκιστεί η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στην έδρα του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Ωστόσο, οι ομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ της Φατάχ και του αντίπαλου κινήματος της Χαμάς φαίνεται να διαφωνούν σχετικά με το ποιος θα πρέπει να οριστεί υπουργός Εξωτερικών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμπάς ανέθεσε στον Ραμί Χαμντάλα τη θέση του πρωθυπουργού.

Η Φατάχ και η Χαμάς συμφώνησαν τον Απρίλιο για το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας, μετά από επταετή διαμάχη η οποία είχε ως αποτέλεσμα το διαχωρισμό της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.

Ανησυχία ΗΠΑ για τη συμμετοχή της Χαμάς

Εν ω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς ανησυχία για την παρουσία της Χαμάς στην επόμενη παλαιστινιακή κυβέρνηση.

«Οι υπουργοί δεν θα είναι μέλη της Φάταχ ούτε της Χαμάς», των δύο αδελφών εχθρών του εθνικού παλαιστινιακού κινήματος, επέμεινε ο Αμπάς.

Ο Κέρι «εξέφρασε την ανησυχία του για το ρόλο της Χαμάς σε μια τέτοια κυβέρνηση και επέμεινε ότι είναι σημαντικό η νέα κυβέρνηση να απορρίψει τη βία, να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ και να σέβεται τις δεσμεύσεις που έχουν υπογραφεί», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Ψάκι.

«Ο πρόεδρος Αμπάς διαβεβαίωσε τον υπουργό Εξωτερικών πως η νέα κυβέρνηση θα συμμορφώνεται προς τις αρχές αυτές», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε χθες, Κυριακή, τη διεθνή κοινότητα να μην «σπεύσει» να αναγνωρίσει την παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Σύμφωνα με το δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο, οι ισραηλινοί ηγέτες θέλουν κυρίως να πείσουν τις ΗΠΑ να μην αναγνωρίσουν τη μελλοντική παλαιστινιακή κυβέρνηση και «να σεβαστούν έτσι τη δέσμευση που έχει αναλάβει η Ουάσινγκτον να μην διαπραγματευθεί με μια κυβέρνηση η οποία θα υποστηρίζεται από τη Χαμάς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr