Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλεί με πόλεμο την Κορέα ο Τραμπ: Εκβιάζετε 25 χρόνια – Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι λύση!

Απειλεί με πόλεμο την Κορέα ο Τραμπ: Εκβιάζετε 25 χρόνια – Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι λύση!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κλιμάκωση της… πολεμικής ρητορικής κατά της Βόρειας Κορέας και του Κιμ Γιονγκ Ουν προχωρά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά και το απειλητικό μήνυμα του ηγέτης της Πιονγκγιανγκ που έκανε λόγο για “αληθινό πόλεμο”.

Με την ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκλείει επί της ουσίας διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα, γεγονός που αναμένεται να οξύνει περισσότερο τις εντάσεις.

Και αυτό γιατί, στο βαθμό που όσα διπλωματικά χαρτιά για την επίλυση της κρίσης «καίγονται» με αυτό τον τρόπο όλο και αυξάνεται το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης ή ακόμη χειρότερα ενός «ατυχήματος» που θα οδηγούσε σε γενικευμένη σύρραξη στην Κορεατική χερσόνησο.

«Οι ΗΠΑ μίλαγαν στη Βόρεια Κορέα, και την πλήρωναν επειδή εκβίαζε, επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διεργασίες τόσο σε στρατιωτικό, όσο και πολιτικό επίπεδο. Η ακόμη πιο σκληρή στάση του Τραμπ, έρχεται σε συνέχεια της δοκιμής βαλλιστικού πυραύλου από τις ΗΠΑ, στη Χαβάη.

Σύγκεριμένα η ανακοίνωση της υπηρεσίας Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει: «Ο Οργανισμός Άμυνας και οι ναύτες του πλοίου USS John Paul Jones διεξήγαγαν επιτυχημένα μια σύνθετη πτητική δοκιμή πυραυλικής άμυνας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός στόχου βαλλιστικών πυραύλων μέσης εμβέλειας κατά την διάρκεια μιας δοκιμής που έγινε στις ακτές της Χαβάης. Συνεργαζόμαστε στενά με τον στόλο για να αναπτύξουμε αυτή τη σημαντική νέα ικανότητα και αυτό ήταν ένα βασικό ορόσημο για να δώσουμε στα πλοία μας μια ενισχυμένη ικανότητα να ανταπεξέλθουν σε επιθέσεις πυραύλων’».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr