Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ισχυρός τυφώνας “Ίρμα” κατηγορίας 5 αναμένεται να χτυπήσει Καραϊβική και Φλόριντα

Ο ισχυρός τυφώνας “Ίρμα” κατηγορίας 5 αναμένεται να χτυπήσει Καραϊβική και Φλόριντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο «κόκκινο» οι Αρχές στην Καραϊβική και την Φλόριντα ενόψει της άφιξης του ισχυρού τυφώνα «Ίρμα», που έχει πλέον αναβαθμιστεί σε κατηγορία 5 και αναμένεται να χτυπήσει τις περιοχές αυτές τις επόμενες ώρες.

Ο τυφώνας «Ίρμα» θα συνοδεύεται από ανέμους που θα ταξιδεύουν με ταχύτητα πάνω από 230 χιλιόμετρα την ώρα.

Σε πρώτη φάση θα περάσει από τουλάχιστον 12 μικρά νησιά, αρχίζοντας από τις Μικρές Αντίλλες και το Πουέρτο Ρίκο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επίσης οι πολιτείες της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας και της Τζόρτζια, μετά και το καταστροφικό πέρασμα που προκάλεσε στο Τέξας ο τυφώνας Χάρβεϊ, με τουλάχιστον 60 νεκρούς και ζημιές δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι τοπικές αρχές στη Φλόριντα έχουν δώσει εντολή για ακύρωση πτήσεων, έχουν κλείσει σχολεία κι έχουν καλέσει τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα, με ουρές να σχηματίζονται έξω από σούπερ-μάρκετ και πρατήρια καυσίμων θυμίζοντας εμπόλεμες περιόδους…

Από την «επέλαση» του τυφώνα «Ίρμα», μπορεί να πέσουν έως και 25 εκατοστά νερού, να προκληθούν κατολισθήσεις και πλημμύρες και να σηκωθούν κύματα, ύψους μέχρι και επτά μέτρων.

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ εκτιμά ότι ο επόμενος σταθμός του τυφώνα «Ίρμα» θα περάσει από το βόρειο τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Αϊτής.

Στη Φλόριντα, με πρωτοβουλία του κυβερνήτη Ρικ Σκοτ, οι αρχές και στις 67 κομητείες της Πολιτείας βρίσκονται επί ποδός καθώς μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο κυκλώνας ενδέχεται να πλήξει νότια τμήματά της μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο “CBS”.

Ο τυφώνας εμφανίστηκε στα ανατολικά του Ατλαντικού Ωκεανού και κινείται προς τη δύση. Ενισχύθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όπως και ο Χάρβεϊ που έπληξε το Τέξας, γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερες ανησυχίες για τις επιπτώσεις του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr