ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει επίθεση στην Πολωνία – Οι Βρυξέλλες θεωρούν τη χώρα προτεκτοράτο τους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει επίθεση στην Πολωνία – Οι Βρυξέλλες θεωρούν τη χώρα προτεκτοράτο τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Πολωνία,

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ζητήσει την Τετάρτη από τα κράτη μέλη της ΕΕ να πάρουν θέση όσον αφορά το εάν η κυβέρνηση της Πολωνίας παραβαίνει τα ευρωπαϊκά δημοκρατικά πρότυπα, δήλωσαν την Τρίτη τρεις πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, καθώς οι Βρυξέλλες μοιάζουν να οδεύουν προς νέα κλιμάκωση της πίεσης που ασκούν στη Βαρσοβία.

Η Πολωνία έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με τους εταίρους της στην ΕΕ, που ολοένα βαθαίνει, με επίκεντρο το κράτος δικαίου, αφότου ανέλαβε την εξουσία το εθνικιστικό, ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) στα τέλη του 2015.

Το PiS αρνείται ότι υποσκάπτει τα δημοκρατικά πρότυπα, όμως η Κομισιόν, άλλα κράτη μέλη, η πολωνική αντιπολίτευση και ακτιβιστές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και μήνες για τη μεταρρύθμιση με βάση την οποία το δικαστικό σύστημα της Πολωνίας υπήχθη σε στενότερο έλεγχο από την εκτελεστική εξουσία.

Μετά τη δημόσια τοποθέτηση που έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα, επικρίνοντας την κυβέρνηση της Πολωνίας, την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ θεωρείται ότι είναι πλέον πιο πιθανό να προχωρήσει σε μέτρα χωρίς προηγούμενο εναντίον της Βαρσοβίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ζητήσει από τα κράτη της ΕΕ να εξετάσουν την κατάσταση στην Πολωνία ξανά σε επίπεδο συμβουλίου υπουργών την 25η Σεπτεμβρίου.

Στο συμβούλιο αυτό δεν αναμένεται να ενεργοποιηθεί μια διαδικασία κυρώσεων βάσει του Άρθρου 7, αναμένεται πάντως να διαπιστωθεί εάν οι υπόλοιπες χώρες μέλη έχουν τη βούληση να προχωρήσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Δεν θα τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα για τις εκλογές

Η Μελόνι πέτυχε δημοσιονομική ευελιξία από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ιταλία

Εκβιασμός Ζελένσκι σε Ευρώπη: «Ή πληρώνετε 70 δισ. ή έρχονται 20 εκατομμύρια Ουκρανοί»

Ρωσία: Πουλήσαμε υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισεκ. δολαρίων στην ΕΕ, παρά τις κυρώσεις

«Μύλος» με την ενεργειακή εκεχειρία: Ο Ζελένσκι αμφισβητεί τον Τραμπ και η Μόσχα λέει όχι στην εκεχειρία των 60 ημερών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr