ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αβραμόπουλος: Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε ευρωπαϊκή CIA

Αβραμόπουλος: Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε ευρωπαϊκή CIA
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την θέση πως η ώρα για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κατά τα πρότυπα της CIA, έχει φτάσει, εξέφρασε, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, από τις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα ο Επίτροπος απαντώντας σε ερώτηση του real.gr για τις δικαιολογίες των κρατών μελών που επιμένουν να μην ανταλλάσσουν νευραλγικής σημασίας πληροφορίες για την τρομοκρατία, παρά τα γεγονότα του καλοκαιριού, απάντησε πως «το βαθύ κράτος» αντέδρασε έντονα όταν πριν από δύο χρόνια ο ίδιος και η Κομισιόν πίεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση – δηλαδή της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο Επίτροπος επέκρινε τα κράτη μέλη που συνδέουν το μεταναστευτικό με την τρομοκρατία για λαϊκισμό, και επανέλαβε τη θέση πως «αν η συνεργασία είχει προηγηθεί, τότε θα είχαμε αποφύγει πολλά από αυτά που συνέβησαν στη συνέχεια».

Ο Επίτροπος σημείωσε ότι «η ασφάλεια είναι μεν αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών», όμως, υπάρχουν πολλά μέσα στη διάθεση των υπηρεσιών ασφαλείας που δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς.

«Το βαθύ κράτος ανθίσταται, όμως εμείς επιμένουμε», σημείωσε.

«Η Κομισιόν κινείται στη κατεύθυνση αυτή», διαβεβαίωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το τελεσίγραφο Τραμπ φέρνει «ξεκλείδωμα» αποθεμάτων ντίζελ στην Ευρώπη – Ο φόβος για τον χειμώνα

Η τουρκική MİT κανόνισε συνάντηση ισλαμιστών κυβερνητικών της Συρίας με φιλοϊρανούς ισλαμιστές της Χεζμπολάχ

ΚΕΕΕ προς Βρυξέλλες για κανονισμό PPWR: Δε θα αφήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να επωμιστούν το κόστος μιας ανεφάρμοστης ευρωπαϊκής πολιτικής

Δένδιας από Βρυξέλλες: Η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα – Ανεπαρκής η ευρωπαϊκή άμυνα

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης για τη διαφύλαξη δεκαπέντε αιώνων ιστορίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr